6-8 פלפלים בכל גוון, אפשר ורצוי לגוון בין אדום, צהוב וירוק
2 כוסות אורז נקי ושטוף
300 גרם בשר בקר טחון
1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה
1 בצל גדול קצוץ
2 ביצים
6 גבעולי פטרוזיליה
4 גבעולי כוסברה
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
קורט קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום חריף חצוי לשניים
1 בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף רסק עגבניות
2 עלי נענע
2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים היטב את הפלפלים , מסלקים את הראשים ומרחיקים את הגרעינים. (יש לשמור על החלק העליון ללא העוקץ).
שמים בקערה עמוקה את הבצל הקצוץ, העגבניה והפלפל חריף החתוכים, מוסיפים את פרוסת הלחם, הבשר, האורז, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפלפל השחור, הקינמון, המלח והביצים בוחשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים בעיסת המלית את הפלפלים וסוגרים בחלק העליון של העוקץ אשר שמרנו.
מחממים את השמן לרוטב בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ מאדים קלות ומוסיפים את כל הירקות, רסק העגבניות והתבלינים מערבבים ויוצקים את הנוזלים מכסים ומביאים לרתיחה.
מסדרים את הפלפלים הממולאים זה לצד זה, בתוך הרוטב. מצפים קלות את הפלפלים ברוטב מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 30 דקות עד לריכוך הפלפלים. מגישים חם.