מסירים את גבעולי הברוקולי, מקלפים ושומרים למרק או לתבשיל. מאדים את פרחי הברוקולי כ 5-3 דקות על רשת מעל מים רותחים, או מבשלים במעט מים רותחים מומלחים. מעבירים למסננת, שוטפים קלות במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול, ומסננים היטב. מערבבים עם נבטים (אפשר לאדות את הנבטים דקה אם רוצים, אך עדיף שלא), בצל ועגבניות שרי.
רגע לפני ההגשה, קולים את תערובת הזרעונים במחבת יבשה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהזרעונים מזהיבים. בוחשים פנימה את השמנים ורוטב הסויה, מלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.