ממיסים את המרגרינה או החמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש.
מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים. מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
מוסיפים את העגבניה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה.
טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה.
מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.