1 פחית גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות, קלופות וקצוצות (או עגבניות טריות)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
טוחנים בפולסים (בהפסקות) את מרכיבי הקציצות במעבד מזון, עם להב המתכת. מתבלים במלח ובפלפל, ויוצרים כדורים קטנים מאוד בידיים רטובות. מאחסנים במקרר עד שהמרק מוכן.
מביאים את המרק הצח לרתיחה. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה ומוסיפים גם את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה ומבשלים עד שהחומוס רך.
מוסיפים את הקציצות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ 20 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות.