מהמרכיבים המפורטים בהמשך מתקבל מרק ירקות בעל טעם עשיר. אם מתכוונים להגיש אותו כמו שהוא, כדאי לחתוך את הירקות לקוביות. אם משתמשים בו כבסיס למרק אחר, מבשלים את הירקות בשלמותם או חתוכים גס (אגב, אשפר לרסק את המרק ולהשתמש בו כמרק מזין וטעים מאוד לתינוקות). אפשר להשתמש במרק המוכן מייד, לשמור במקרר כמה ימים, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר. דרך נוספת היא לצמצם את כמות המרק המוכן והמסונן במחצית, לקרר ולהקפיא במגשים של קוביות קרח. אז ישמש המרק לתיבול רטבים ותבשילים אחרים.(מצרכים לכ- 1.25 ליטר מרק)