חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים אותם בצד. מסלקים את הגרעינים והגידים הלבנים. מניחים בצד.
מפוררים את הגבינה ומגררים עגבנייה אחת. מערבבים את הגבינה, העגבניה והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל (בזהירות, הגבינה מלוחה!). ממלאים את הפלפלים (אם הם דקים אפשר לדחוס את המלית פנימה בעזרת קשית שתייה). סוגרים בעזרת ראש הפלפל.
מניחים בתבנית ומטפטפים מעט שמן זית מלמעלה. פורסים את העגבנייה הנותרת ומניחים את הפרוסות על הפלפלים. אופים 20-25 דקות, עד שקליפת הפלפלים משחימה ו"מתקמטת", אך הם עדיין פריכים.