פודינג אורז אופייני למטבח הגרמני, עם חלב ושמנת. במטבח הצרפתי הוא עובר שינוי מתוחכם והוא מועשר ברוטב וניל, ואילו במטבח ההודי מגישים אורז כמרק מתוק.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(13 מדרגים)
חומרים
1 כוס אורז
3 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
28 גר' (2שקיות) ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
רוטב וניל לא מקורר
1 מכל שמנת לקצפת
3/4 כוס צימוקים
אופן ההכנה
שוטפים את האורז במים קרים ומבשלים יחד עם החלב בסיר בינוני, עד שהאורז מתרכך (אם צריך, מוסיפים עוד חצי כוס חלב). מורידים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
ממיסים את הג'לטין במים. מכינים קרם אנגלז כמוסבר במתכון המקושר לכאן, ומוסיפים לקרם החם והמסונן את הג'לטין. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר.
מקציפים את השמנת במערבל לקצפת יציבה. מערבבים את האורז עם הקרם, מוסיפים את הקצפת והצימוקים ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית ומקררים במקרר שעתיים לפחות.
להגשה, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחזיקים (במהודק) תחת זרם מים חמים עד שהפודנג נפרד מהתבנית.