אורז לסושי מבושל, בטמפרטורת החדר (ראו קישור למתכון בצד ימין)
כמה אצות נורי שיבשו מעט
מלפפון חתוך לרצועות דקות
גזר חלוט לדקה במים רותחים וחתוך לרצועות דקות
אבוקדו מקולף וחתוך לרצועות אורך בעובי חצי ס"מ
להגשה:
רוטב סויה מאיכות טובה
2 כפות ווסאבי מעורבב עם כפית או שתים של מים
3 כפות ג'ינג'ר כבוש (ראו קישור למתכון מימין)
אופן ההכנה
מניחים מחצלת לגלגול סושי על משטח עבודה יבש. מכינים קערה עמוקה עם מי ברז.
מניחים אצה על המחצלת.
מרטיבים ידיים בקערה ומנערים מעודפים. לוקחים חופן אורז ומועכים אותו מעט. מניחים את האורז תוך כדי מעיכה והחלקה, בחלקו הקדמי של דף הנורי. מיישרים ומתאימים את גודל האורז לשליש הקדמי של הנורי. מרטיבים ידיים מידי פעם לפי הצורך.
מניחים במרכז האורז כצה רצועות גזר, מלפפון ואבוקדו, לכל רוחב האורז. שוטפים ידיים (היפנים מנגבים במגבת) ואוחזים בקצה המחצלת ומגלגלים החוצה, בכיוון ההפוך לגופנו, עד ששני קצוות האורז נפגשים וסוגרים על המלית. מהדקים בעזרת המחצלת את חלקי האורז, אך לא חזק מידי כדי שהסושי לא יתקבל דחוס וסתמי.
מרטיבים שתי אצבעות במים ומסמנים את קצה עלה הנורי. מעט המים האלו ידביקו את חלקי האצה האחד לשני וכך הסושי לא ייפתח. מגלגלים עד הדבקה, משחררים מהמחצלת ומניחים על מגש שטוח ויבש.
חותכים את הגלילים, בעזרת סכין חדה, לקטעים בעובי של כ-5 ס"מ. מגישם עם סויה, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.