לא צריך לנסוע למצרים כדי ליהנות מהסלט המסורתי הזה. יש לנו את כל המצרכים בשוק או בחנויות טבע.
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.5.gif) | (16 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
1 כוס לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה), שטופה |
1 בצל קטן, חצוי |
2 שיני שום כתושות |
1 ליטר מים |
1 עלה דפנה |
מלח |
2 עגבניות גדולות ובשלות, חתוכות לקוביות |
1-2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים, קצוצים דק |
לרוטב: |
|
1/3 כוס שמן |
מיץ מלימון אחד |
כמון לפי הטעם |
1 שן שום כתושה |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
לקישוט: |
|
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- בסיר בינוני, שמים לוביה, בצל, מים ועלה דפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 1/2 שעה, עד שהשעועית מוכנה אך לא רכה מדי. מתבלים במלח לקראת סוף הבישול. מסננים ומסלקים את עלה הדפנה.
- מוסיפים את השום, העגבניות והפלפלים ללוביה המבושלת. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצרים מעל.
- מקשטים בפטרוזיליה או כוסברה ומגישים.
|
|
|
|