מכינים את הפסטה: בסיר גדול מרתיחים את המים. מוסיפים את המלח והפסטה ומבשלים במשך 9 דקות, או לפי הוראות היצרן. מוציאים, מסננים שוטפים במי ברז קרים, ממתינים שהפסטה תתקרר קצת ומכניסים למקרר.
מכינים את הירקות: מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הצנוסרים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מוסיפים את גבינת החלומי, מורידים מהאש ומקררים.
מכינים את הרוטב: להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה.
מרכיבים את הסלט: מוציאים את הפסטה מהמקרר ושוטפים במי ברז. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, הירקות, הגבינות, הזיתים והאגוזים. מוסיפים את הרוטב ומגישים.