- בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הפסטה.
- בסיר אחר מחממים את השמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עם מכסה סגור עד לריכוך (מערבבים מדי פעם).
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וסוגרים שוב את המכסה, עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבנייה הטרייה והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומכסים ל-3-4 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים (מלבד הבזיליקום).
- ומערבבים לסירוגין במשך עוד מספר דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הפסטה (אפשר לשטוף אותה במים קרים כדי למנוע את המשך הבישול מחוץ למים).
- לקראת ההגשה מוסיפים לרוטב את הבזיליקום וקוביות הבולגרית.
- יוצקים מהרוטב על הפסטה.
הערה: אפשר להחליף את הפטריות בחציל שהושרה ונוקז מנוזליו.