הפולנים מתים על עוגות גבינה. כמעט בכל בית קפה בורשה, תוכלו למצוא מנה של עוגת גבינה. היום אני אכין את עוגת הגבינה המפורסמת שיש בה לא פחות מקילוגרם גבינה פולנית - גבינה רזה ולא שמנה (אל דאגה, לעוגה עוד נוסיף חמאה ומסקרפונה), המזכירה את הגבינות הישראליות הכחושות.
מתכונים נוספים של ניר צוק:
ביניים
המצרכים:
1 ק"ג גבינת טבורוג 250 גר' מסקרפונה 5 ביצים 100 גר' חמאה רכה 50 גר' קמח 300 גר' סוכר
2 צפייה בגלריה
ניר צוק - עוגת גבינה
ניר צוק - עוגת גבינה
(צילום: אפיק גבאי)
2 צפייה בגלריה
ניר צוק - עוגת גבינה
ניר צוק - עוגת גבינה
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את גבינת הטובורג על בד סינון למשך לילה.
  2. במעבד מזון מעבדים את הגבינה (טובורג) למרקם חלק.
  3. מוסיפים חמאה, ביצה אחת ומעבדים כדקה נוספת. מוסיפים את המסקרפונה ומעבדים כדקה נוספת.
  4. מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים בהדרגה לתערובת הגבינה תוך כדי עיבוד.
  5. מקציפים את החלבון, ולאחר שהקצף התייצב מוסיפים סוכר תוך כדי למרקם קצץ קשה.
  6. מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, מערבבים פנימה את הקמח ומקפלים פנימה את הקצף.
  7. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 28. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות מראש בבן מארי (מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר ממנה עם מים) כשעה וחצי.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי למשך כשעה. מכניסים למקרר ומגישים קר.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין