מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
אוכל
חדשות האוכל
מגזין אוכל
מתכונים
אוכל רחוב
יין, אלכוהול וחיי לילה
יין, אלכוהול וחיי לילה
מסע קסום בעמק היין: יקבים שכדאי לבקר בהם
עמק יזרעאל התמלא בשנים האחרונות בכרמים ויקבים המפיקים יין נהדר מגידולים מקומיים, ומספקים מקומות קסומים לבילוי. מסע בין ארבעה מהיקבים כדי לטעום את היינות והגבינות המעולות המיוצרות באזור, ולהכיר את האנשים הנפלאים שמאחורי היין
אסי חיים
|
25.11.24
350 אלף שקל לבקבוק: הוויסקי הנדיר שהגיע לישראל
מזקקת בלוויני הוציאה מהדורה מיוחדת - ויסקי בן 50 שנה, שנוצרו ממנו 125 בקבוקים בלבד. ואיך הטעם? יצאנו לסיור במקום עתיק בסקוטלנד, בין שדות, חביות ענק והמון אלכוהול
רון קריסי
|
07.11.24
"עם ישראל התגלה בטוב הלב שלו - אנשים לא מפסיקים לקנות יין ולפרגן"
כרמים שנשרפים, עובדים שמגיעים תחת אש - במפעל יד מרדכי בדרום וביקב הרי גליל המשיכו לעבוד כנגד כל הסיכויים. אוריאנה טובול ודנה שרון סיפרו באולפן ynet על הקשיים וגם על רגעי הניצחון: "העובדים הגיעו כל יום, מתוך אהבת הארץ, והישראלים קנו בכמויות וחיממו את הלב"
שרון כידון
|
01.10.24
"למה חברות ישראליות קונות שי לעובדים מטורקיה וסין?"
רגע לפני ראש השנה, החג שבו אין שולחן בלי בקבוק יין אחד לפחות, היקבים בגליל ובגולן נמצאים על סף קריסה. תחת אש בלתי פוסקת, בלי מבקרים ובלי אוזן קשבת בממשלה, הייננים נאבקים על מפעל חייהם – כשאפילו החברות הישראליות מעדיפות לקנות מתנות חג לעובדים מחו"ל. "היחידים מהמדינה שפונים אלינו הם הצבא שמבקש שנארח חיילים או ניתן תרומות", הם אומרים, "אנחנו עוזרים בכל מה שאפשר, אבל גם אנחנו זקוקים למישהו שיושיט לעברנו יד"
יאיר קראוס
|
23.09.24
חבורת סלבס הגיעה למזקקת וויסקי - ואז הגיע רגע שכמעט שבר אותה
יומיים במזקקה של שיבאס ריגל אי שם בצפון סקוטלנד, עם איתי לוי, מארינה מקסימיליאן, השף תומר טל, האמן ניר פלד ועוד יוצרים צעירים. המטרה: ליצור זיהוי של המוצר עם מצוינות יצירתית. משעמם זה לא היה
עינב שיף
|
19.09.24
הטעות הגדולה שכולנו עושים איתה: כל מה שלא ידעתם על בירה
הישראלים לא ידועים בכושר השתייה שלהם, אבל לקראת יום הבירה הבינלאומי כדאי לזכור שיש פה תוצרת מקומית מעולה. אז איפה נולד המשקה הזהוב - ומה עדיף: פחית או בקבוק? התשובות מפתיעות
שי שגב
|
01.08.24
תוסיפו קצת חריף: הקוקטיילים הכי טובים לקיץ
הקוקטיילים של קיץ 2024 מבעבעים, אמיצים ומקוריים מאי פעם. הנה כמה אפשרויות שוות שבטח תשמחו לטעום בביקור הבא שלכם בבר, או לנסות להכין בעצמכם בבית
שי שגב
|
30.07.24
הבילוי המושלם: 6 יקבים שאתם חייבים לבקר בהם
כולנו זקוקים לכמה רגעים של רוגע עם יין משובח, גבינות טובות ונוף מרהיב. היקבים באזור ירושלים יאפשרו בילוי נעים ויפה עם טעם מצוין - בחרנו את הטובים ביותר
תיקי גולן
|
08.07.24
הטעם המושלם למשחקי היורו: 8 בירות מומלצות
חגיגת הכדורגל האירופאית מביאה גם תשוקה גדולה לבקבוק בירה קר ומרענן שילווה את ההתרגשות והצעקות מול המסך. רוצים לתמוך בקבוצה האהובה עליכם עד הסוף עם משקה תואם? מדריך לאוהדים הצמאים
שי שגב
|
03.07.24
כך משביתה המלחמה את תעשיית היין בישראל
המלחמה מסבה נזק בלתי נתפס לתעשיית היין המקומית: השריפות בצפון כילו כרמים, מרכזי המבקרים נסגרו, העובדים במילואים ולחלק מהכרמים אסור בכלל להיכנס כי הם בקו האש. "אנחנו עדיין לא יודעים לאמוד את הנזק", אומר בעל יקב בצפון, "בלילה, במיטה, אני חושב - האם יהיה לי בציר? האם אצליח להציל חלק מהפרי או כלום? אין לי מושג"
אילנה קוריאל
|
18.06.24
"אווירה תל אביבית באבן יהודה": ברי יין בולטים בארץ
כיצד הפכו ברי היין המשלבים היצע יינות עשיר עם תפריט מוקפד אך לא מחייב, שנותן לכוס את הכבוד הראוי, לטרנד הלוהט של השנים האחרונות? בעליהם של 10 מוסדות מצליחים שכאלו מסבירים
חגית ריקן, ליאור אוחנה
|
10.06.24
מחכים להרים לחיים עם החטופים: היקב של ניר עוז ממשיך לפעול
יותר משבעה וחצי חודשים אחרי השבת הארורה, היקב בקיבוץ ניר עוז, שהקימו גדעון פאוקר ז"ל וחבריו שנחטפו לעזה - חיים פרי, גדי מוזס ויורם מצגר - עובד במלוא המרץ. הנכד גל, שנכנס למגפי הגומי של סבו בעזרת חיים גן מ"איש הענבים", ממתין לרגע שבו הם ויתר החטופים ישובו כדי לטעום מהיין החדש
ענת לב-אדלר
|
27.05.24
להרים כוסית: יקבים מומלצים במרכז הארץ
יינות איכותיים, סלסילות פיקניק, ארוחות שף והמון אווירה. במרכז הארץ ובשרון יש יקבים רבים שיסדרו לכם יום נעים - במרחק נסיעה קצרה בלבד. בחרנו 10 יקבים מומלצים במיוחד
שי שגב
|
26.04.24
בירה לזכר הגיבור שנפל בקרב: "אלמלא תומר, כל החיילים במיגונית היו נהרגים"
עם פשיטת המחבלים בבוקר השבת השחורה על מוצב כיסופים, הגולנצ'יק הצעיר לא הקשיב להוראה להיכנס פנימה, והמשיך להלחם מתוך בונקר סמוך, וכך הציל את חבריו שהסתתרו במיגונית וגם נתן לשאר החיילים זמן להתארגן. עכשיו, מבשלת הבירה "גלנץ" מירוחם הוציאו לבקשת המשפחה מהדורה מיוחדת של בירה לזכרו של תומר
גל גנות
|
03.01.24
"הכול שומם ונטוש, במקום תושבים יש פה צבא": מבשלת הבירה שצופה על לבנון
הבית נפגע מטיל, העסק נסגר והקיבוץ עזוב: מבשלת הבירה הכי צפונית בארץ נמצאת בקיבוץ מנרה ומשקיפה על הג'יפים של החיזבאללה בדרום לבנון, אבל עכשיו, בזמן שהמבשלה סגורה, היא מציינת שנה להקמתה. "הכבישים חסומים, ובכל מקום יש שילוט המורה על כבישים עוינים ואיסור מעברים. מפחיד להיות כאן, לא ברור מה יכול להתפתח"
גל גנות, תיקי גולן
|
31.12.23
היקבים על גבול לבנון במתכונת שטח צבאי סגור
כשהטנקים רומסים את הגפנים: תעשיית היין בחזית הצפונית נמצאת גם היא במלחמה מאז 7 באוקטובר - היקבים נטושים, מרכזי המבקרים מושבתים והייצור נפסק; ביקב אחד טנקים ונגמ"שים במגרש החנייה, וביקב אחר כל העובדים מפונים ואין לדעת מתי ישובו לאזור. וזה עוד לא הכול
שי שגב
|
04.12.23
היינן שאימץ כלבה של מפונים, גילה שנולדה בדיוק בבציר
טולה ממטולה: יינן ויועץ יין מהצפון אימץ גורת כלבים שננטשה, ונדהם לגלות שהיא נולדה בשבוע שבו נבצרו הענבים ליין; עד שהיין יהיה מוכן, טולה הולכת איתו ליקבים בארץ, ומשמשת על תקן של "סגנית יועץ יין". "טולה הספיקה לבקר בין חביות עץ, מיכלי נירוסטה ואמפורות, ולמעשה היא ביקרה כבר במיטב היקבים בישראל"
שי שגב
|
09.11.23
פסטיבל בירה מחשמל: ביקרנו באוקטוברפסט במינכן
תיירים מרחבי העולם באוהלי ענק - עשרות סוגי בירה וחגיגה בלתי נשכחת: ביקרנו בפסטיבל הבירה הגדול בעולם, נטמענו במיליוני אנשים חובבי בירה - ושרדנו בשביל לספר . ומתי זה קורה אצלנו?
אופיר יונתן
|
02.10.23
הושמדו בקבוקי יין במאות אלפי דולרים - אחרי שהוטבעו בקרקעית האוקיינוס
ממשלת ארצות הברית השמידה את אוסף בקבוקי היין של יקב מצליח בקליפורניה, שהותססו בתחתית האוקיינוס באופן בלתי חוקי; הבקבוקים נמכרו כשעליהם אלמוגים וצורות חיים נוספות, במחיר של 500-350 דולר לבקבוק
שי שגב, קליפורניה
|
27.08.23
תחילת הבציר: איך גל החום הקיצוני ישפיע על היין שלנו?
חשבתם שלכם חם? לא תאמינו מה עובר על הגפן: יולי ואוגוסט חמים מהרגיל, לחות גבוהה, גלי חום קיצוניים והחורף האחרון שאיחר להגיע - לכל אלה השפעה מכרעת על הטעם של היין בכוס שלכם
תיקי גולן
|
26.08.23
בן גוריון, שומע? שתלנו גפנים בנגב
באזור הנגב היבש והצחיח, עם מעט מאוד גשם ועם הרבה מאוד בעיות, הולך ומתהווה אזור יין חדש, בעל טעמים ייחודיים וזהות מובחנת. מה הופך אותו למוצלח, איפה הקשיים ואיך קשורה הפוליטיקה לכל זה?
תיקי גולן
|
17.06.23
יין ישראלי בגבעת הקפיטול
בלאן דה בלאן של יקב פסגות הושק לראשונה באירועי יום העצמאות ה-75 לישראל בוושינגטון. נעמה ברג, מבעלי היקב: "כבוד של פעם בחיים"
ynet אוכל
|
07.06.23
וויסקי סקוטי כשר התיישן בחביות יין ישראלי
הוויסקי, שהתיישן בחביות עץ ששימשו בעברן ליישון יין ישראלי, ממותג גבוה וייצרו ממנו רק שלוש חביות
שי שגב
|
05.06.23
הפסטיבל של אזור היין הרשמי היחידי בארץ
כמו באירופה: אזור היין הראשון (והיחידי, בינתיים) של ישראל חוגג בפסטיבל יין שבו ישתתפו עשרות יקבים מאזור מטה יהודה, שהוכרז כאזור יין עם סימן מסחרי בלעדי
שי שגב
|
31.05.23
אוהבים יין? 30 יקבים מומלצים לביקור ולגימה
האביב והגפן: המלצות ליקבים קטנים ברחבי הארץ שישמחו לארח אתכם עם טעימות יין, נוף וגם נשנושים
רעות סהר
|
26.05.23
החל מ-45 שקל: 20 יינות מומלצים לשבועות
מיקבים מקומיים וגם מחו"ל: טעמנו משקאות רבים, ומתוכם זיקקנו רשימה של 20 יינות רוזה ויינות לבנים שיעשו לכם חג ביכורים מענג. כל מה שחסר לכם כעת זה רק גבינה משובחת ליד
שי שגב
|
23.05.23
הופכים שדות קטל לכרמים: פרס יוקרתי לארגון ששותל גפן במקום מוקשים
עשר שנים אחרי האסון של דניאל יובל שאיבד את רגלו בשדה מוקשים: פרס המזון העולמי בסך רבע מיליון דולר יוענק השנה לארגון שפועל בישראל וברשות הפלסטינית לשתילה של גפן, עצי פרי וירקות במקומם של מוקשים
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
17.05.23
מה קרה לאוסף היין של פוטין שאוחסן במרתפי קריקובה?
530 דונם מתחת לאדמה עם 40 מיליון ליטר יין ו-10 מיליון בקבוקים: ביקרנו במרתפי היין בקישינב, המלאים באגדות, בנוסטלגיה ובבקבוקי יין, וביררנו מה עלה בגורל האוספים של הפוליטיקאים
אדוארד דוקס
|
28.04.23
נפטר היינן והחוקר הנחשב פרופ' בן עמי ברבדו
סוף עידן בכרמי יוסף: פרופ' ברבדו היה אחד החוקרים הנחשבים בעולם בתחום היין, והבעלים של יקב ברבדו-כרמי יוסף, אותו הקים לפני 22 שנה. הוא היה בן 90 במותו
שי שגב
|
27.04.23
שותים לזכרם: יינות על שמות לוחמים שנפלו
סדרת יינות במהדורה מוגבלת לזכרם של הנופלים: פרויקט הנצחה מקורי ומרגש בשיתוף משפחות שכולות מנציח את חללי צה"ל על בקבוקי יין הנושאים את שמותיהם של החללים. מייסד המיזם התארח באולפן ynet, וסיפר: "אני מנסה לחשוב על האופי של זן הענבים ומתאים אותו לאופי של החלל"
אלכסנדרה לוקש
|
24.04.23
עשרות יקבים, מאות יינות ו-95 עמדות טעימה: מה כדאי לטעום בתערוכת היין?
מרוזה מבעבע ועד אדום קטיפתי: תערוכת היין הגדולה נפתחת ואנחנו עשינו בשבילכם את העבודה הקשה וחזרנו עם מסקנות - אלה היינות שכדאי לטעום שם
שי שגב
|
13.02.23
האם נמצא הסאקה המושלם לליווי דגים?
המבשלה היפנית שתשדך בין דגים וסאקה באמצעות בינה מלאכותית: מבשלת סאקה יפנית התגייסה למען תעשיית הדיג המקומית שנפגעה ברעידת האדמה ב-2011 ותסייע באמצעות AI; חיישנים מיוחדים מנתחים את טעמי הדג ובמבשלה שואפים ליצור את משקה הסאקה שיתאים לו בצורה מושלמת
הדר סתיו
|
30.01.23
הכי נוצץ בשכונה: 3 מתכונים לקוקטיילים תוצרת בית
מסנגרייה חמה ומתובלת ועד ג'ין עם אגס ודבש: שלושה קוקטיילים מושקעים שתוכלו להכין בעצמכם לכבוד השנה האזרחית החדשה
ynet אוכל
|
30.12.22
בועות הקסם: אלה הבקבוקים שכדאי להתחיל איתם את 2023
שמפניה יוקרתית מחבל שמפיין שבצרפת, קאווה מרעננת מקטלוניה שבספרד או בכלל למברוסקו שמיוצר בצפון איטליה: לרגל השנה החדשה התייצבנו למשימה הלא פשוטה וטעמנו עשרות מבעבעים. מתוכם בחרנו 17 יינות מצוינים, חלקם גם במחירים לא רעים בכלל. וקבלו גם בונוס: מדריך שיעזור לכם להבדיל בין הבקבוקים שמציפים את החנויות בתקופה הזו של השנה. לחיים!
שי שגב
|
26.12.22
אקזיט למקימי יקב לוטם האורגני: נמכר ליקב אמפורה
בעלי יקב אמפורה, ולדימיר דובוב וד"ר יובל סמואל, מודיעים על הגדלת פעילותם בתחום היין ורוכשים את יקב הבוטיק לוטם האורגני, הנמצא ביישוב לוטם ופועל כבר 20 שנה; יניב קמחי הבעלים היוצא ומקים היקב: "חווינו שלוש שנים קשות בענף היין בכלל וביקב בפרט, הילדים לא רוצים את היקב"
שי שגב
|
15.12.22
יין בסופרמרקט – לא מה שחשבתם
יקבי בוטיק, יינות פרימיום, מהדורות בלעדיות, עודף מ-50 על בקבוק שאבלי וארבעה בקבוקים של בורגון ב-300 שקל: התחרות על כיסו של הצרכן הישראלי מגיעה עד למדף היין בסופרמרקטים - עם כניסתה של רשת אושר עד לשוק יינות הפרימיום, בדקנו איזה יין מחכה לנו בסופרמקטים השונים ברחבי הארץ - וכמה זה יעלה לנו
שי שגב
|
29.11.22
לראשונה בישראל: יין מיובא ממרוקו
איך הפכה מרוקו ליצרנית היין השנייה בגודלה בעולם הערבי, איזה זני ענבים גדלים שם בכרמים ואיך זה שבמדינה מוסלמית בכלל מייצרים יין? כל מה שאתם צריכים לדעת על היינות המרוקאים שהתחילו להגיע ממש עכשיו לארץ
שי שגב
|
28.11.22
מבשלת הבירה הראשונה במגזר הערבי נפתחה מחדש
אחרי שנסגרה במהלך הקורונה, נפתחה לאחרונה מבשלת הבירה היחידה בארץ במגזר הערבי - בירה נצרת; בעלי המקום, ששניהם עובדים בהיי-טק, מספרים מאיפה הגיע הרעיון לפתוח מבשלת בירה בנצרת, איך הם גדלו בדיוק רגע לפני שהחלה הקורונה ואיך כל זה מסתדר עם הקריירה שלהם בהיי-טק. באסל מסאד: "לקחנו הלוואה ענקית ולא היו לנו הכנסות בגלל הקורונה וגם לא היינו זכאים לפיצוי מהמדינה כי זה עסק חדש. היינו בפני פשיטת רגל וכל משכורת ההיי-טק שהרווחנו הלכה בשביל להחזיר את ההלוואה"
שי שגב
|
09.11.22
איך משקה הנגרוני הפך לטרנד בטיקטוק?
כוכבת בית הדרקון סיפרה בראיון שהיא אוהבת לשתות נגרוני, והציתה קאמבק מפואר לקוקטייל המפורסם, שהציף השבוע את הרשתות בסרטונים ובהם גרסאות שונות למשקה; מה היא בדיוק אמרה שם שהצית את האש, מה הסיפור של הנגרוני ואיך תכינו אותו בבית? כל הפרטים
שי שגב
|
14.10.22
33 מונחים שכל חובב יין חייב להכיר
מה זה יין קורקי, כשאומרים טרואר למה בדיוק מתכוונים ומה זה אחת ולתמיד עפיצות? 33 מונחים שאתם חייבים להכיר אם אתם חובבי יין
ynet אוכל
|
24.09.22