לאשה  מגזין שף  מאפים
מוסקה יוונית אלוהית
איילת הירשמן
פורסם: 24.12.07, 12:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-123 דיונים
31. אני, עניית שכל, #4 לא קראת חלק ב' לצפוי?
Luzifer ,   Haifa   (24.12.07)
כמה אפשר להיות בור מן הארץ, גזענית וללא טולרנץ? תתביישי!!!
32. כתיבה מתייפיפת למתכון פשוט ולא טעים במיוחד
אבי   (24.12.07)
נסו את המוסקה של אהרוני ! עשיתי אותה כמה וכמה פעמים והיא יוצאת מדהים
33. כלכך הרבה טעויות במתכון אחד??
(24.12.07)
-חצי הטעם של רוטב הבשמל נובע מהזהבת הקמח לפני שמוסיפים חלב. למה לא חיכית שהקמח ישנה טיפה צבע? זה קריטי לא רק לטעם- ההזהבה הזו פירושה שגרגרי הקמח הוציאו את החומר הג'לטיני שמאפשר הסמכה! -כך לא מוסיפים חלמון (או ביצה) לבלילה חמה! בקערה בצד שמים את החלמון ומוסיפים כף אחרי כף מהבלילה החמה ,תוך כדי טריפה, עד שהחלמון מתחמם. ורק אז מוסיפים לסיר. כמו שעשית את זה - תקבלי גושי חביתה ברוטב. -את המוסקט מגרדים על מגרדת הרבה יותר דקה. למעשה משייפים אותו. נחמד שיש לך מגרדת קטנה, אבל החורים שלה גדולים מדי. אז מה זה עוזר שהיא קטנה?
34. איילת כבשת אותי מיד (כרגיל) הולך להכין!!!!
(24.12.07)
ונראה דווקא מתכון מאוד מדויק, לכל המרירים שמקלדתם נוטפת תיקונים מאוד לא מקצועיים....
35. 33 - כל הרבה אי דיוקים בטוקבק אחד?
אלדד   (24.12.07)
לפעמים עדיף פשוט לא להגיב, אם לא מבינים. ותודה על מתכון שנראה מה זה טעים.
36. ל- 14, אתה צודק בהחלט
נעמה ,   תל אביב   (24.12.07)
והטעם שלהם כל כך נפלא והם כל כך בשרניים!! אני רצה לשוק לקנות!
37. כואב לכם, מנוולים, שרוב העם שומר כשרות?
חילוני כשר   (24.12.07)
לכן אתם מפציצים אותנו במתכונים ובתוכניות טלוויזיה טרפות?? לא יעזור לכם!נמשיך לשמור על מטבחים כשרים
38. ל- 2, נכון. רק שאז זה כבר לא מוסקה, אלא מפרום.
(24.12.07)
39. מה קורה פה ? חבורה של מיסיונרים השתלטו על האינטרנט ?
(24.12.07)
מה העניין, חב"ד עברו לשיטת הטוקבקים? כל מתכון לא כשר שמציעים כאן, קופצים חכמולוגים ומטקבקים לנו את המנהגים הפגאניים שלהם לתוך המח. בקרוב משמרות הצניעות יתחילו להשתמש בלוויינים. לא מתאים לכם? פגעו בנפש היהודית העדינה העדינה שלכם ? אל תאכלו !!! מעניין כמה מהיהודים האדוקים שהגיבו כאן, שומרים שבת, מניחים תפילין, וצמים בתשעה באב ??? אני מריח צביעות מקילומטרים.
40. ל- 32 אהרוני בזמנו 1997 פרסם גם מתכון הזה,
Luzifer ,   Haifa   (24.12.07)
רק בזמנו היתה כנראה ילגון/ת. Tהרוני ומתכוניו הצלחתי לגשם בהצלחה גם עם פלצנותו. אכלתי הרבה בכיף בתפוח הזהב בזמנו. אבל לעיקר, מוסקה כעיקרון מאכל יווני, והעם הזה פשוט איהב להנות מאוכל עממי ומוסיקה, הרומנים לעומתם אוהבים פרסים (אכילת יתר) ומין, פחות במוסיקה.
41. תגובה ל- 37 ועוד כמה וכמה, תתביישו, בעליכם
Luzifer ,   Haifa   (24.12.07)
יודעים היכן אתן מבלות??? אם אתן באמת דתיות, החוצה, אין מקום לכן, אבל אם אתן סקרניות עד כדי כך, תקבלו ולא את המלצות המתכונים. אתן כמו נפלצות ואין לי בושא לגלות לבעליכן את ה- ID מהמחשב שלכם. אם כבר מלחמת חורבה, אזי.
42. גיליון "שף" הקודם
רונן   (24.12.07)
איך אני יכול להשיג את הכתבה הראשונה בסדרה של סוגי אורז (בגיליון "שף" שמצורף בעיתון "לאישה")? תודה רבה. רונן.
43. פעם אחרונה שאני צופה במתכונים של איילת הירשמן
זהבית ,   הרצליה   (24.12.07)
עד היום נהניתי לצפות וגם להכין מהמתכונים והיום זו פעם ראשונה שפשוט הזדעזעתי ממתכון טרף לחלוטין שגם עשה לי בחילה נוראית, איך מתכון לא כשר שכזה גברת איילת יכול להתאים לסביבה בה גרים יהודים אשר מצווים ע"פ התורה לא לאכול בשר וחלב יחדיו, זה ממש מתכון לא במקום יכלת להכין משהו טוב וגם כשר וחבל אני בטוח יותר לא יצפה במתכונים שלך
44. ל-41 - יא סתום, גם לי זה צורם כל הבשר והחלב הזה ביחד.
חילונית מוחלטת   (24.12.07)
45. ל20-מוסקה צמחונית ופטנט בלי טיגון לחצילים
אוריתי11   (24.12.07)
http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=62698
46. ממש אכזבה !!! היית חייבת לבשל טרף ?
אורית   (24.12.07)
אנחנו כל המשפחה כל כך נהנים מכל הבישולים שלך! הפעם הרסת הכל !!!!!
47. מה עם הסיר?
כנרת   (24.12.07)
לא יכולתם לפחות לבחור סיר יותר נקי? בכל זאת, טלויזיה...
48. איש הישר בעיניו יעשה, הרי יש שתי אפשרויות. נראה אגב מדהים!
אביב   (24.12.07)
49. חבל שלא הכנת את הסוג הכשר
גל ,   תל אביב   (24.12.07)
ומי שירצה לאכול בשר בחלב כבר יתארגן לו לבד. אנו העם היהודי אוכלים כשר. נקודה.
50. ayelet hirshman
ehoutman ,   holland   (24.12.07)
milk & meat ? sham on you ,,
52. ובשבוע הבא
(24.12.07)
בטח מתכון לצלעות חזיר.
53. איילת - אל תקשיבי לתגובות הבס"ד
אופיר   (24.12.07)
הם ממילא לא יודעים מהו אוכל טוב. תמשיכי לתת לנו מתכונים נהדרים. הכשרים שבינינו עם טיפה שכל ודרך ארץ ייפטרו מהבשר, ממש כמו שחלק מהאנשים ייעדיפו לא להשתמש בקינמון. ול-43 - וואו! הזדעדעתי לשמוע שלא תפקדי יותר את המדור הזה!! בבקשה - אל תעשי את זה!!! אני בטוח שאיילת וכל מערכת מגזין שף בוכים כל הלילה ומכים על חטא - הכל בכדי שתחזרי. אפשר לחשוב...
54. מה אפשר במקום בשר?
(24.12.07)
55. וידיאו למופת
משה ,   י-ם   (24.12.07)
המחברת איילת היא אשה חיננית שמסבירה היטב את כל החומרים וגם נראים היטב בתוך הוידיאו אתה יכול לדעת בדיוק מה שמו בפנים והכל מובן מאליו. ירבו כמותה בישראל
56. נמאס כבר מכל היהודים המתחסדים האלה...
אני   (24.12.07)
מה הבעיה שלכם? היא פירטה 2 אפשרויות - אחת עם חלב אחת בלי, אז מה הבעיה???? אההה נכון, שכחתי, בגלל שאתם דתיים גם אנחנו חייבים להיות.
57. לכל היראים מ"לא תאכל גדי בחלב אמו"
א   (24.12.07)
המדובר כמובן בבשר כבש טחון ולא בבשר בקר. לא מדובר על חלב כבשים אלא על חלב פרות.............. כך שזה ממש לא גדי בחלב אמו. ובכלל את הגבינה שיש שם אז אפשר גבינה מחלב פרות או עיזים ואז בכלל אין בעייה של "לא תאכל גדי בחלב אמו" - ולא בטיח. אם נורא נורא מפריע לכם, השתמשו ברוטב טחינה מעל לשכבה העליונה ובזאת בא לציון גואל. וחוץ מזה תרגעו חמודים אתם נורא אבל נורא משעשעים
58. מי שלא נראה לו... שלא יכין... אבל שיהיה בשקט לגבי כשר או לא
טלי ,   קריות   (24.12.07)
יאללה כמה תגובות כאילו אתם כולכם צדיקים... אתם שומרים על מצוות אחרות? כמו לא לשקר, לא לנאוף, לכבד הורים וכדומה... שלא לדבר על נושא של צער בעלי חיים... די קדחתם מספיק, תעשו בדק בית אצלכם לא אצלי... כל אחד שידחוף את ראשו לצלחתו שלו..
59. ל-48
אתי   (24.12.07)
חפש בתנ"ך את המקור לביטוי שבו השתמשת: "איש הישר בעיניו יעשה". לא נראה לי שהיית רוצה לחיות בתקופה הזו, ואולי כך זה התחיל, באי קבלת המסורת והתרבות שלנו ובפזילה לעבר התרבות "הנאורה" של העמים השכנים, כי הרי מי שאוהב לבשל יודע שאוכל הוא חלק מתרבות של עם.
60. ניסיתי ולא הצלחתי
נועה   (25.12.07)
יצא שומני מאוד !! וגם נוזלי מאוד. אולי הבעיה היתה בסוג הגבינה ? השתמשתי בפטה בקר, מן גוש חצי קשה כזה... הרביחה לא הפכה לסמיכה, וגם הבשר היה מלא נוזלים...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה