לאשה  מגזין שף  קינוחים
מוס שוקולד לבן ופטל בחמש דקות
איילת הירשמן
פורסם: 18.02.08, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-51 דיונים
31. נשמע...
הדר   (19.02.08)
נשמע מעניין וטעים!! :)
32. אני חושבת שאלו הן
אני.   (20.02.08)
הנשיקות הלבנות האלו, המוקשות , שנמסות בפה, שאפשר למצוא בכל קונדיטוריה...
33. רק אלפיים קלוריות למנה!
האורקל ,   דלפי   (20.02.08)
למה צריך נשיקות, אם הן במילא נמסות לנוזל? אי אפשר קצת סוכר במקום? פטל זה החלק הכי דיאטטי במנה- מי שאל אם אפשר בלי פטל?- על פקקת עורקים שמעת?
34. איך המוס יוצא חום אם החומרים הם
דורית   (20.02.08)
שוקולד לבן ושמנת מתוקה?
35. איפה קונים את הפטל הקפוא הזה ???
אבי   (21.02.08)
36. הכנתי את זה, תכנסו:
(21.02.08)
אז ככה, בתחילה חשבתי לוותר על המרנג(נשיקות). גם כי יש לי סיוטים מאז שהייתי קטנה(הקאתי את זה) וגם זה נורא יקר . אבל טוב שלא וויתרתי. אז ככה: בדר"כ אני אלופה באפייה ובכל הכרוך בקינוחים. אך משום מה, לאחר שהמסתי את השוקולד הלבן והוספתי אותו לקצפת, הוא נקרש בתוך הקצפת והפך להיות גושים. מה שהתגלה מאוחר יותר כלא נורא, כי כאשר אוכלים את הדיזרט קר,מרגישים קריספיות הן של השוקולד הלבן והן של הנשיקות (גושים כאלו שנמסים בפה). השדרוג שלי : במקום פטל קפוא(שהוא מר!). קניתי תותים אדומים, מעכתי אותם ובישלתי על הגז עם סוכר דמררה(צהוב). לקחתי כוסות חד פעמיים שקופים,שמתי שכבת תותים (כאשר הם מתקררים,כמובן). ולאחר מכן שכבת קצפת ושוב מעל מעט תותים. יש לציין כי באותו היום זה עושה בחילות וזה מאוד "כבד". אך ביום למחרת התותים נעשים כמו קפואים(במקרר) וזה פשוט מעדן. ממש טעים!
37. אגב : "במקרה יש בבית"
ג   (21.02.08)
ממש לא נכון ! שוקולד לבן אין בבית להבדיל משוקולד מריר. נשיקות צריך לקנות במיוחד. תותים או פטל לקנות במיוחד. הכל עלה לי מאוד יקר וזה עוד בלי השמנת מתוקה שאת המצרך הזה תמיד יש לאמא במקרר... עסק יקר...
38. המוס הוא בתמונהלמעלה-והוא לבן!
קיפ   (21.02.08)
ומוס השוקולד קשור לכתבה אחרת, לא ראית מה כתוב מתחתיו? פשוט אתון קופצת בראש. רק תלונות יש לך!
39. תשובה לליאור
חן ,   קרית אונו   (22.02.08)
ניתן להכין בבית "נשיקות" ממקצף ביצים, אך אין צורך עפ"י איילת ניתן לקנות מוכנים
40. ניתן במקום פטל לשים חתיכות מנגו, תותים או אננס
מלכה ,   כפר סבא   (22.02.08)
41. תשובה לדורית
אופה ,   תל אביב   (22.02.08)
נראה לי שערבבת בין שני המתכונים
42. הכנתי את זה ביום שישי לאורחים של אתמול כולם ליקקו את האצבעות
ע. ,   ת"א   (24.02.08)
43. הקצפה יוצאת עם גושים
אורלי ,   חדרה   (24.02.08)
הכנתי את המתכון ויצא מצוין. הדבר היחיד שהפריע לי הוא שהשוקולד הלבן המומס כשמערבבים אותו עם הקצפת הופך לגושים קטנים. האם אפשר למנוע זאת?
44. הכנתי את המתכון
דנה ,   ת"א   (24.02.08)
ליום שבת בצהריים - אך הוא נגמר כבר בשישי בערב!!! הכנתי שוב בשבת. מתכון מעולה - טעים ואכן קל להכנה . הפטל הוחלפ בתותים טריים. ויש לי תמיד מרנג שאני אופה ומאחסנת .
45. טעים ביותר!! :)
(08.04.08)
46. הכנתי עכשיו יצא מדהים!!!
אני ,   אשדוד   (17.08.09)

ממש טעים!! ולא נהיו לי שום גושים מהשוקולד כמו שאנשים פה כותבים יכול להיות שלא המסתם טוב את השוקולד או שלא חיכתם שהוא יצטנן מעט, הרי השוקולד חם והקצפת קרה מן הסתם השוקולד יקבל "שוק/גושים"

 

בהצלחה אני ממליצה בחום!!!

47. איזה יופי, בדיוק יש לי בבית
ענת   (17.08.09)
שוקולד לבן

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות "נשיקות" מרנג מוכנות, שבורות גס

כ-1/2 כו

א, מופשר

 

כן בטח, כל הזמן ;-)

 

@#$%$^%

48. הפטל מתאים במיוחד למתכון כי הוא
(19.08.09)
חמוץ. המוס מתוק מאוד (בגלל הנשיקות והשוקולד) והחמיצות מאזנת את המתיקות. לכן הפטל מתאים יותר מתותים ומכל ההצעות האחרות שהזכירו פה. זה השילוב המנצח. אני מכירה את המתכון מקודם, ופשוט מתה עליו.
49. איך אפשר להשתמש בכל המתכונים האלו אם הארוחה בשרית?
אסתר   (18.03.10)
לצערי כל המתכונים האלו לא שוים לחג, היות והם מורכבים מחלב, והארוחה היא בשרית. החוכמה היא לתת מתכונים, שעם ישראל יכול להשתמש לסדר, ולא מתכון שמתאים לארוחת ערב בשבועות.
50. לא הבנתי דבר אחד חשוב
שלומי   (19.03.10)
למה היא מרחה על הפרצוף שלה כ"כ הרבה אודם??!! היא נראית כמו אחותי הקטנה בפורים.. סתם יוצרת רושם זול..
51. יצא לי מרקם גושי
רעות   (11.06.12)
כשעירבלתי הכל במיקסר יצא לי עיסה גושית ולא חלקה...מישהו יודע מה לעשות?
תגובות קודמות
חזרה לכתבה