אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
שקשוקה - חוויה יחודית במחבת
רפי כהן
פורסם: 07.11.08, 11:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 133 תגובות ב-125 דיונים
61. ל-57 בשקשוקה הטריפולטאית הביצים שוחות בחצי בקבוק שמן סויה !!
מציל מוסמך ,   חוף הים נתניה !!!   (07.11.08)
/Δ/ \Δ/ \Δ\
62. מקור השקשוקה
כלאפו הטריפוליטאי ,   פרדסיה,מעברה,   (07.11.08)
השקשוקה היא המצאה טריפוליטאית.השם מקורו מהפועל לשקשק.כשאישתו של הטריפוליטאי מכינה שקשוקה ומגישה לבעלה היא משקשקת שאם השקשוקה לא טעימה הוא יוריד לה כפה.לפעמים הבצים של בעלה משקשקים מרוב עצבים,לכן שמים ביצים.
63. איפה קונים נקניקיות מרגז בדרום ת"א ?
גליה   (07.11.08)
אבל לא תעשיתיות
64. שקשוקה
ליאור ,   בת ים   (07.11.08)
אין על שקשוקה טריפוליטאית כל היתר סתם משקשקים.
65. יש לנו כיריים חשמליות.
בלימוזה ,   דרום   (07.11.08)
איך פותרים את עניין ה : "אש הגלויה", שורפים ... מחבת פסים זה פתרון ? יש פתרון אחר ? תודה.
66. מדהים מה אפשר לעשות מביצים!השקשוקות מבחילות אבל מה זה טעימות
שקשוקאי קונדסאי ,   אנטי-טוניסאי   (07.11.08)
67. ל 20 רפי וכו'
אשכנזיה ,   כאן   (07.11.08)
אולי קשה לעדות המזרח - שכבודם במקומו מונח- להאמין אבל שקשוקה איננה מאכל מזרחי בלעדי וכך גם עוד כמה בישולים שמזוהים עם המזרח כמו ממולאים ואחרים. בבית הורי היה מטבח הונגרי (טרנסילוני) ואכלנו שקשוקה של קישואים, שקשוקה של תרד ושום, וכמובן שקשוקה של פלפלים ועגבניות שקשוקה עם אווז מעושן ו/ או נקניק . הרבה מאוד מהאוכל משותף לרוב אוכלוסית העולם בשינויי של תבלינים .
68. אתה בא, לוקח ביצה, שובר על הצד
אחיתופל   (07.11.08)
משקשק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וכל דבר יותר מזה הוא לאניני טעם
69. יאללה טריפולטאים, תוניסאים, טרבלסים, אתם מרוקאים שהתקלקלו:)
מיכאל   (07.11.08)
70. וואו... נראה מדהים
חן ,   תל אביב   (07.11.08)
עד היום הכנתי רק את השקשוקה הקלאסית, קיבלתי פה כמה טיפים שלא ידעתי קודם, למשל תמיד הייתי מכין שקשוקה עם בצל ועם כל החלבון של הביצה... טוב לדעת יאללה, הולך להכין שקשוקה :)
71. ל-13 בשקשוקה לא שמים בצל - רק שום!!!
חולון   (07.11.08)
72. אצלנו לא שמים שום ובצל בשקשוקה!
סבויה אחו   (07.11.08)
73. בוטרדו,, הסבר בפנים :)))
אשכנזי יהודה ,   ראשל"צ   (07.11.08)
"בוטרדו" מאכל תורכי , ביצי דגים עטופים בשעווה, טעים ובריא
74. רפי אין עליך , אין על המרוקאים , טוניסאים , וכ'
העיראקי ,   עיראק   (07.11.08)
אני הולך לעשות טיול שורשים בעיראק , ע"מ להביא לך את הקונטרה העיראקית חחחח... אינת'ה כתריד קובה פטטה , חחחח
75. השקשוקה של הבנדיקט מס אחת!!
יעל ,   ת"א   (07.11.08)
חובבת שקשוקות ממליצה בחום
76. בוריקה
רונית ,   cape town   (07.11.08)
אין כמו הבוריקה של שלומי בשכונת בן ציון בנתניה עם ביצה או תפו"א בפיתה עם טירצ"י מעדן חלומי
77. שקשוקה
איש   (07.11.08)
אני מכין שקשוקה עם בצל פלפלים ועגבניות מתובלים במעט מלח פילפל שחור ופפריקה בתוספת שכבה של חצילים מטוגנים ותפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות מאוד. למעלה ביצים (כמו ביצה עין) בכיסוי של נקניק סלמי פרוס דק ופרוסות גבינה צהובה. כל זה עם חלה טריה זה מעדן גן...........בתיאבון לכולם
78. ואני שקשוקה
בעלי הלך השוקה   (07.11.08)
79. הכל מגרה אבל המרגז עושה לי בחילה...
אכלנית בלי כפייה   (07.11.08)
כמה שומן??? בשר=עינויים
80. קחו מטבוחה תפתחו עליה 2 בייצים ותקבלו,,,,,,,
סנטה   (07.11.08)
נכון מאוד ,,,,,, ש ק ש ו ק ה ,,,
81. מי המציא את השקשוקה? איזה עדה?
מסקרן אותי   (07.11.08)
82. עכשיו מבינים למה שירה הגיעה ל 140 קילו
דיאטן   (07.11.08)
הפסיקו עם הזבל אזה ותתנו לבני אדם לחיות.
83. question to the chef
e.p.   (07.11.08)
do you cover the pan after you add the eggs? thanks, e
84. שקשוקה יש בכל העמים. אני מכיר אותה גם מהונגריה וגם מתימן
דן ,   ירושלים   (07.11.08)
שקשוקה זה מאכל כזה עממי, שלרוב העמים יש ווריאציה זו או אחרת שלו. כולה ביצה ועגבניה, למי אין את המצרכים האלו בבית? ולא קשה לחשוב על השילוב שלהם... ההבדל הוא בתבלינים. אבי הוא הונגרי ולכן ישתמש בפרפיקה (ואצלינו בבית יש רק פפריקה מהונגריה שנחשבת לאיכותית ביותר), ואימי תימניה, ולכן יש שימוש בחוויג' שזה תכלס כורכום וכמון, בלי טיפת פפריקה. אני אישית מעדיף עם פלפל צ'ומה, הרבה שום וכמון. כל אחד ומה שבא לו.....
85. ל-58 לא מסכימה איתך בכלל
רומא   (07.11.08)
כבר 3 שנים אני גרה ברומא, והאיטלקים יכולים ללמוד מישראלים ה-מ-ו-ן בנושא בישול ובדגש רב על ענייני תיבול! איטלקים מפחדים משום ומבצל ובכלליות מתבלים אוכל בצורה מאוד דלה. התיבול המרכזי אצלם זה שמן זית....
86. S KEF!! RAFI ATA GADOL! MERCI!
Gali ,   Paris   (07.11.08)
MAMASH TaAnouG to read it and to see the photos. I am a fun of a tunisian food! Vive La Tunisie Libre
87. גאון! איזה דליקטס של כתבה. תודה
אחול(ת) שקשוקה   (07.11.08)
88. תודה רפי
העורב   (07.11.08)
89. יש מקום בעיר שאפשר לקנות בו עריסה/פלפלצ'ומה/ סחקה?
תמר ,   תל אביב   (07.11.08)
אין לי מטחנת בשר! תודה, תמר
90. רוצו לראות את "שיטת השקשוקה"
א ,   צפון   (08.11.08)
תקבלו שם מתכונים איך בעלי ההון מקבלים את המדינה בקומבינה סרט חובה לכל ישראלי!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה