אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
שקשוקה - חוויה יחודית במחבת
רפי כהן
פורסם: 07.11.08, 11:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 133 תגובות ב-125 דיונים
91. אוי לא, אין לי עגבניות :(
גבינה צהובה   (08.11.08)
איךם שראיתי את הכותרת, ידעתי שבתוך 10 דקות אעמוד במטבח להכין לנו שקשוקה. זה היה צפוי... אבל, אבוי. נגמרו העגבניות. ומקופסא אין סיכוי שאעשה (ניסיתי בעבר ואי אפשר להשוות בכלל את הטעם). איזה דיכאון. מחר, על הבוקר, אני אצל הירקן, קונה קילו עגבניות. לא צריכה לחשוב מה להכין לארוחת הערב מחר. הריח שעולה לי עכשיו באף..... אחחחחח. איזה כיף של כתבה לסופ"ש. תמשיכו כך. ורפי - מכל המסעדות בהן הייתי, לזו שלך תמיד כיף לחזור...
92. to Chef izako Ombrecheli from Italy
Papino di Capri ,   Milano   (08.11.08)
היום שיקשקת אותה חבל"ז,מה אומר הצ'יקיטיקו דור ההמשך על אבא שלו התותח? מבלי להכיר אותו אני בטוח שהוא ירש את החוכמה השנינות והגאונות מאבא שלו.החומרים של העוגה זה מהגבר והאשה היא רק תנור אפיה על חום נמוך תשעה חודשים.שמתי לב שגם הוא היה היום שותף פעיל בתגובות. שבת שלום איזקו ותהנו בכייף. אמר פעם חכם תורכי "אונה פאדרי אי און מחשב טאפאן מונג'ו מאל " }{ /Δ/ \Δ/ \Δ\
93. ל-65 ו-89
(08.11.08)
ל-65 מניחים אסכלה (רשת מנגל) על להבות הכיריים ומניחים עליהם את הירקות. ל-89, למרות שאני לא פריקית של כל מוצר שלה, חברת "פרג" מייצרת עריסה, פלפלצ'ומה ולימונים כבושים לגמרי לא רעים שמשיגים את המטרה. ברוב הרשתות הגדולות במקררים ניתן למצוא את המוצרים האלה. בחצי-חינם באופן ודאי.
94. פעם הבאה- הכל על קבבים!!!
בול ,   גרי   (08.11.08)
95. ל- 42 ו- 85
מרצ'לו ,   רומא   (08.11.08)
42 באיטלקית bottarga ביצי דגים (כאלה שהרומנים עושים איקרה) מיובשות. נפוצים מאוד בסרדיניה על הספגטי ואחד ממאכלי הדגל של יהודי רומא. 85 תסתכלי דרך החלון, את בטוחה שאת חיה ברומא? הרי כתבת ערימה של שטויות קלות להפרכה, למשל עייני ערך pasta aglio olio e peperoncino
96. רפי אתה גדול, אני חולה עלייך !!!!!!!!!!!!
(08.11.08)
תמיד אמרתי ששקשוקה לא עושים עם בצל רק עם שום וכולם צחקו עלי, אז אמרתי צוחק מי שצוחק אחרון. כל השבוע אני מחכה לסוף שבוע כדי להכין את המאכלים שלך, רפי אתה השף הכי גדול והכי מוכשר. וכן אני מבית מרוקאי שגדלה תחת סינרה של סבתא ממה ואמא אנט. היום כשאימי וסבתי אינן בחיים אני משתדלת להכין את כל המאכלים המיוחדים כדי להנחיל אותם לילדי הצעירים שמגלים התעניינות גוברת בבישול ואפייה.
97. תפסיקו
הג'וקר   (08.11.08)
תפסיקו כבר כל התמונות האלה על שקשוקה הורגות אותי אני רוצה לאכול עכשיו את כולם זה כזה מגרה די כבר !!!
98. mama mia but ull be fat
i'm not eating anymo   (08.11.08)
way to be fat dam and happy?
99. Very nice copper couscousierre
Chef E ,   nyc   (08.11.08)
you should keep it cleaner ...it makes it look nicer in the photos . where do you get those?..
100. ל 50 ...לפעמים עדיך לשתוק במקום לנחש מה זה Botargo בוטרדו
דני   (08.11.08)
ידוע גם כ-Poutargue בצרפתית ו-"Avgotaharos" ביוונית (אבגו=ביצים טריהוס=כבוש במלח). המחיר בצרפת נע בין 85-140 יורו לקילו. מדובר בביצי דגים [בדרך כלל של בורי, טונה או דג חרב) מיובשים וכבושים במלח ים למשך מספר שבועות. את התוצר הסופי מצפים בדונג. למרות שההתייחסויות היא כאל לקוויאר של העניים, מדובר במוצר לא זול כלל.
101. אין אין אין על רפי!
שמנמונת ,   תל אביב   (08.11.08)
102. מה הסיפור עם בצל? מה הוא כבר יכול להזיק לשקשוקה?
בצלצלית שאלוט   (08.11.08)
103. עשיתי היום את השקשוקה עם הירקות השרופים עם קצת שינויים משלי
אלי   (08.11.08)
ויצא חבל על הזמן!! השינויים למי שמעוניין: הוספתי גם תפוח אדמה פרוס על האש, לא שמתי פלפל חריף, הוספתי קצת רסק עגבניות ושמתי רק 2 כפות של שמן זית. (צריך לשמור על הבריאות לא?). את הביצים שמתי ישר במחבת בלי להוציא את החלבונים ועירבבתי הכל ביחד כדי לקבל שקשוקה מקושקשת עם ירקות טעימים מאוד..
104. כל הכבוד!!!
רעבה   (09.11.08)
נפלא מה שאהבת האוכל ויצירתיות של אמן יכולה לעשות למאכל כביכול עממי ופשוט כזה-אני פשוט אוכל עם העיניים !!!!
105. בוטרדו = בוטרגה
בטי ,   תל-אביב   (09.11.08)
כתבה מעלפת! אבל אם אתם מזכירים בוטרדו בהקשר של טריפוליטאים או טוניסאים, אז שמה הוא בוטרגה (באיטלקית). שבוע טוב
106. השקשוקה מעולה -רק להוסיף כפית קימל בסוף מעדן ....
גילת   (09.11.08)
107. 41 היקר
(10.11.08)
אני לא שמה לב לשום הבדל בטעם, זה נכון, אבל תמיד מוכנה לשלם כמה שקלים יותר כדי לדעת שהביצים שאני אוכלת יצאו מתרנגולות חופשיות ושמחות, ללא הורמונים או כל מיני תוספות, ושלא נדחסו בכלובים קטנים והתעללו בהם להטיל עוד ועוד ביצים. לא יודעת למה, אבל מרגיע אותי לאכול ביצה שהתרנגולת בחרה מתי ואיך להטיל, וכנראה גם שוטטה לה חופשיה בדשא לפני כן.
108. ל 26 תיקון טעות - חריפולפולצ'ומאסחקה.....
ענק אתה, אחי!   (09.11.08)
109. בוטרדו ?bottarga
רפי want a be   (11.11.08)
check your culinary books please
110. לא פלפל חריף ירוק בכזאת כמות!!!!!!!!!!!!!!!!
הלוהטת   (10.11.08)
אחרת אי אפשר יהיה לאכול את זה אני שמתי 4 גמבות וחצי פלפל יצא חריף בטעם אחרת הייתי צריך לזרוק את זה
111. יהההה מדינת עדר מפגרים....כנסו
מוטי השף ,   אי שם   (12.11.08)
מה אף אחד לא שם לב שהשקשוקות פה לא הגיוניות............................. תנסו את השקשוקה הקלאסית ישרף לכם הפה זה לא הגיוני החריפות פה
112. התרד הערבי הוא הוא החורטה היוונית!!!!!מצאתי!!!!!
אלף תודות רפי   (15.11.08)
113. חריף בטירוף השקשוקה הקלאסית
תימני ,   צנעא   (08.12.08)
אי אפשר לאכול את זה , מומלץ בלי פלפל חריף אחרת הלכה השקשוקה
114. שקשוקה טוניסאית
מאיר כהן ,   קיבוץ סער   (15.01.09)
אולי יש למישהו את המתכון של שקשוקה טוניסאית? עם תפוחי אדמה ודלעת......
115. מתכון
גדי גליק ,   שי עגנון 14 רעננה   (29.07.09)

הייתי מבקש אם יש מתכון של שקשוקה חצילים עם גבינת פטה

                                             בכבוד רב

                                                         גליק גדי

116. שקשוקה
(06.12.09)

שלום לכם שם בארץ השקשוקה,

אני שמחה מאוד מאוד שסוף סוף מתחילים לחזור לשורשים כי נראה היה לי בשנים האחרונות שהאמירים מתחילים ליגבוהה מידי ולאט לאט מאבדים כל קשר לשורשים שלהם...ומישהו חייב לקום פעם ולהחזיר את העטרה ליושנה. השקשוקה - המאכל הראשון שלמדתי לבשל בחיי והייתי אז רק בת 7 שנים וזה היה מתישהו בשנות השישים המוקדמות ומאז עברו כל כך הרבה מים בירדן וגם נהייתי כמו שרבין ז"ל אמר פעם על היורדים "נפולת של נמושות" ובכל פעם שאני באה לארץ אני מנסה לאכול איפושהו שקשוקה ובכל פעם מתאכזבת מחדש. חוזרת חפויית ראש הבייתה ומכינה לי לבד ואז גם נהנית מאוד ממעשי ידי... זה היגיע עד כדי כך שבמסעדת "לונדון" בנתניה קיבלתי שקשוקה עם קטשופ מתוקה חמוץ וכמעט התעלפתי מהגועל אז כל הכבוד לשקשוקה המקורית. אגב את הכנת השקשוקה למדתי ממורה שבאה ממרוקו וחייתה אצלנו תקופה מסויימת עד שיכלה להשיג לה דירה משלה (שנות השישים הקשות למגורים...)

אז רבותי ההיסטוריה חוזרת והיא עדיין טעימה ביותר..

בברכה שרה

117. הכנתי שקשוקה עם רסק פלפלים יבשים ועגבניות יצה חבל על הזמן
מויש שף   (23.11.11)
שווה להשקיע בממרח הפלפלים להרבה מטרות
118. לא יכולה יותר...
(09.01.13)
119. השקשוקה של אימא בחיפה
יוסף סדל ,   חיפה   (17.06.13)
אכלתי בשקשוקה של אימא בחיפה , מקום ראשון בארץ חבל"ז פצצה, מומלץ,מומלץ,מומלץ
120. שקשוקה טעם החיים
(08.12.13)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה