|
1. חסר חלק של הוספת הגבינות
במתכון הבואיקוס חסר החלק של הוספת הגבינות לבצק
|
|
|
פעם אכלתי בצק ממולא גבינה בולגרית + חציל קלוי וקראו לזה גם בואיקוס הבצק היה שמנוני וטעים בטרוף משהוא אולי מכיר גירסה נוספת למתכון ?
|
|
|
3. הכנת פאי - ארוחת ערב מאוד מהירה...חה...
מכינים בצק, לשים, מרדדים וכו' - ארוחת ערב מאוד מאוד מהירה עליי לציין!
|
|
|
שלום,
המתכון לבצק הוא:
100 ג' מרגרינה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
1 כפית מים
ממיסים על האש את כל החומרים.
מנפים חצי ק"ג קמח לקערה גדולה ושופכים את התערובת לקערת הקמח - לא שופכים הכל בבת אחת, מעבדים ומוסיפים תוך כדי את הנוזלים (בד"כ נשאר מעט ללא שימוש) - מכסים וממתינים כחצי שעה.
בינתיים מערבבים בקערה - חציל קלוי טבעי (אני משתמשת בשל שטראוס או צבר) קוביית גבינה בולגרית, כ-100 ג' קשקבל מגורדת, מעט פלפל שחור
מרדדים לעלה דק, קורצים עיגולים, ממלאים בכפית, וסוגרים.
להדק היטב את הסגירה.
מברישים בביצה ושומשום - אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות - מעולה !!!
בתיאבון
|
|
|
5. כמה גרם/כפיות יש בשקית אבקת אפיה?
|
|
|
6. מאוד מאוד חשוב במתכוני אוכל להוסיף תמונה לכל מתכון!
|
|
|
להוציא את השימוש במרגרינה מחוץ לחוק. זה רעל
|
|
|
8. תמונה תמיד מוסיפה המון .
|
|
|
9. ובכל זאת הבצק של הבורקס נראה 10 !
וגם קל .
|
|
|
לפי דעתי יש טעות בסיסית א- בצק פריך מכיל א-תוספות ב-שמן ג-גבינות
ואז הוא מפסיק להיות בצק פריך ונקרא בשם התוספת היחודית - כלומר גבינה
שם הבצק בצק גבינה בצק המכיל שמנת רגילה ]לא מתוקה] נקרא בצק שמנת
-..בצק לפחזנית הוא מים רותחים+מ"ר או שמן----והוא אינו בצק פריך כלומר
בצק לשטרודל מכיל מים+שמן+קמח=בצק אלסטי לכל צורות המילוי -והכי חשוב
בצקים יש להכין לפימתכונים ולא לפי דמיון פרוע ממני אריה ברזל
|
|
|
אנחנו אוכלים את זה עם גבינות וזה פשוט נגמר בשניות זה מעולה!
|
|
|
הבוריקיטס הוא שם של מאפה מבצק פריך שממולא רק עם גבינה. לא ידוע לי על בוריקיטס שממולא בבשר (לפחות לא בקרב יוצאי ארצות הבלקן)
|
|
|
13. שאלה לרובין: למה כוונתך ב"פרוסות חציל קלוי"?
האם הכוונה לפרוסות מטוגנות, או למימחה-פרוסתי של חציל?
|
|
|
14. איזה מתכונים נהדרים, תודה פסקל
לילי , |
תל אביב |
|
(12.05.09) |
|
|
|
15. נפלא! תודה על המתכונים
הבורקיטס ינוסו בקרוב.
|
|
|
16. כעכים מלוחים עם שומשום
אפיתם כעכים מלוחים?
רוצה לאפות ,מצפה להמלצה.
|
|
|
17. קיימת טעות במתכון של הבורקיטס יותר מדי נוזלים ביחס לקמח
תקבלו תערובת לפנקייק במקום בצק פריך
|
|
|
18. שאלה על מרכיבי הבצק ומרכיבי המלית
רחלי לי 1 , |
הרצליה |
|
(13.05.09) |
לא ברור לי מהם מרכיבי הבצק של הבואיקס וגם של הכעכים, אין הפרדה בין מרכיבי הבצק ומרכיבי המלית במתכונים שלהם.
|
|
|
אני מגיע לקונדיטוריה ,מצביעעל העוגיות,עוטפים לי ,משלם.
לוקח שלוש דקות.
|
|
|
20. כעכים מלוחים עם שומשום-האם אפשר עם חמאה?
|
|
|
21. יופי של כתבה, ממש בזמן
|
|
|
22. כעכים מלוחים
יעל ניר , |
תל-אביב |
|
(13.05.09) |
הכעכים יוצאים נהדר
אגב אפשר להכין אותם גם מתוקים יש להוסיף סוכר במקום מלח. היום אני מנסה אותם בגירסה מתוקה.
|
|
|
23. חוסר בהבנת הנקרא
אריה ברזל , |
טירת הכרמל |
|
(13.05.09) |
קודם רשמי את שמך\שמך ב-יש ליקוי בהבנת הנקרא- ג- אני לא מגמגם-ד
תגידו תודה שאני לא מתלהם ולא נופל לתוך הכתבות הפיקטיביות-ה-
ושכל הכתיבה היא מקצועית וזהו אריה ברזל
-
|
|
|
24. פסקל יקרה .הטבעות לעיל מוצאן מטורקיה ושמם
KANDIL SIMITI ( "סימיט" היא אחת המלים הנרדפות לגלגל ).
המענין בסיפור הוא שהמוצר מיוצר 4 פעמים בשנה עבור ימי תפילה מיוחדים של המוסלמים ....אחינו העולים הס"טים מטורקיה רכשו את האהבה לעוגיה המלוחה הזו והביאו אותה לארץ . שמה שונה כפי שהרבה מוצרים טורקים "יוהדו" ונקבע להם שם בלדינו.
אגב אחיה הגדול שלהעוגיה הפריכה הנו ה SIMIT , ה"בייגל" הטורקי , העשוי מבצק שמרים וללא ספק הנו המאפה הנצרך ביותר בטורקיה , מלבד הלחם הבסיסי כמובן.
| |