חציר - כמו שכתוב בלי הגבלה.
מזון יבש איכותי (רצוי לא מהסוגים הזולים - עלול לגרום להשמנה).
מים! חשוב מאד! יש לוודא שכל חזיר (נו טוב, שרקן) מכיר את בקבוק המים ויודע לשתות ממנו. אולי בהתחלה בנוסף לבקבוק שימו קערונית כבדה (שלא תתהפך) עם מים. את המים יש להחליף ולשמור נקיים מלכלוך. מומלץ לנסות כמה סוגים של בקבוקי שתיה. בכלוב שלי יש 2 בקבוקים והם משום מה אוהבים רק בקבוק מסוג מסויים ולא נוגעים בשני.
ירקות: אני נמנע מירקות בעלי טעם (ריח) חזק מדי - ולמען האמת החזירים שלי מסרבים לגעת בהם: צנון, בצל, שום, נענע, פלפל חריף וכדומה.
כמו כן הם גם לא ממש אוהבים כוסברה (הם חזירונים אשכנזים ביותר).
חשוב - נא לשים לב: לא לתת שום חלק של עגבניה או תפוח-אדמה = אסור!!!
- אז בשום אופן לא לתת - זה מסוכן עבורם. נדמה לי שחציל הוא מאותה המשפחה אז אני לא נותן להם.
אז מה כן?
מנה יומית של ירקות טריים כמו גזר, חסה ערבית, פטרוזיליה, פלפל, מעט כרובית או ברוקולי. פעם בשבוע מעט פירות: תפוח עץ, חתיכה של בננה (עם הקליפה), מלון, קליפת אבטיח, קיווי.
ח ש ו ב - חזירונים רגישים מאד לחום ולשינויי טמפ'.
הם צריכים צל ואסור לחשוף אותם לחום או לקרינת שמש חזקה וממושכת.
בחום גבוה - גם חצי שעה עלולה להיות מסוכנת.
חובה(!) לספק להם ''בית'' ומקום מסתור. הבית שבתמונה האחרונה בכתבה נראה טוב (הוא מעץ ולא מפלסטיק!) ואז הם גם יכולים לכרסם אותו (שימו לב לצדדים של הבית) - זה מאד מומלץ לשיניים הקדמיות שלהם שדורשות תשומת לב (כי הן גדלות כל הזמן).
בכלל, תקנו ספר טוב בנושא!!