|
|
|
2. לכי לילמוד .לא ראית גרגר חיטה מעולם !
|
|
|
3. בורגול .חיטה שבושלה וניטחנה .נא לדייק
|
|
|
4. קומביין קוצר ודש .יש חיטה .מלאה ?רגילה ?
|
|
|
5. סולת .מרכז הגרעין תמיד בשלב האחרון !
|
|
|
6. ארץ חיטה ושעורה .לא אחותה ?
|
|
|
|
|
8. אם סולת היא מרכז הגרעין, מה זה משנה אם היא של חיטה מלאה?
בחיטה מלאה נשמרת הקליפה. הגרעין הוא אותו גרעין בשני סוגי החיטה
|
|
|
9. חיטה "מלאה"? מלא שטויות!
פורים גרופר , |
אחראי פלחה |
|
(08.06.11) |
אם החיטה נטחנת עם הקליפה אז הקמח הוא קמח מלא! אם ללא הקליפה, קמח לבן. החיטה - אותה חיטה בדיוק. אין חיה כזו חיטה מלאה!?!
די עם שטויות והטעייות של מוכרים בחנויות שמעולם לא ראו חיטה צומחת.
|
|
|
10. לכל המקתרגים הישכלתי ולמדתי דברים חדשים
זה עיתון ולא ויקפדיה |
|
|
(08.06.11) |
אז אין מקום להסברים ארוכים יותר אבל תודה על כתבה מעניינת
|
|
|
11. קמח לבן הוא לא לבן !! קמח רגיל הוא בצבע קרם.
הידעתם ? קמח רגיל שנטחן מחיטה רגילה הוא לא בצבע לבן. הוא בצבע קרם.
ברוב אירופה יש איסור להלבין את הקמח מאחר וחומרים מלבינים הם רעילים. בעבר היו מלבינים בכלור chlorine dioxide (חומר רעיל ביותר).. והיום .. בואו נגיד שהקמח שלכם לא לבן רק כי הוא נקי .. potassium bromate or iodate Benzoyl peroxide chlorine dioxide בחרו את הרעל האהוב עליכם.
בארה"ב ואירופה מחוייבים היצרנים לכתוב על האריזה - האם הקמח מולבן או לאו.
הבעיה היא שבישראל לא כתוב על החבילה באילו חומרים הולבנו הדגנים וחוסר המידע הבסיסי הזה מונע מהציבור לרכוש קמח אמיתי שאינו מעובד בחומרים כימיים.
כתבה נחמדת אבל חבל שהנושא הזה לא עלה אף הוא. http://en.wikipedia.org/wiki/Flour_bleaching_agents
אתם דואגים לקנות לילדים ירקות ופירות אורגאניים .. אבל הכימיקאלים נכנסים בדרך האחורית.. ללא ידיעתכם.
|
|
|
האם תוכלי לפרט גם בנוגע לדוחן, כוסמת, וסוגי עדשים, תודה וחג שמח
|
|
|
13. סוף סוף כתבה שלא עוסקת בגבינות
תזונאית בהתהוות |
|
|
(08.06.11) |
חג הקציר עדיף על חג החלב.
|
|
|
14. לחמי 'בריאות' המסומנים מ"חיטה מלאה" אינם אלא קראמל וכדומה.
לחם דגנים "מלא" שקר |
|
|
(08.06.11) |
|
|
|
15. יעלי כתבה מעולה
אורן לוקסנבורג |
|
|
(08.06.11) |
תחקירנית האוכל "אם לא ה-" בישראל
|
|
|
הסברים חשובים ונחוצים (לפחות למתחילים שביננו) - מזה זמן אני מחפשת את התשובות שמופיעות כאן. כל הכבוד על הניסויים המדוקדקים! זה לגמרי גזור ושמור... חג שמח!
|
|
|
17. למה אין תמונה של בחורה עירומה?
|
|
|
18. "המים עם המלח רתחו 3 דקות לפני?!?" מממש פלא!
הרי כל התלמיד תיכון לכימיה יודע שמוסיפים מלח למים עקב התגובה הכימית טמפרטורת הרתיחה עולה ומנגד טמפרטורת הקיפאון יורדת גם כן...
זאת גם הסיבה שבארצות שבהן יורד שלג מפזרים מלח ברחובות.
בהצלחה!
|
|
|
19. תודה על איזכור הגלוטן והצליאק (:
|
|
|
כל הכבוד כתבה מעולה ומועילה!!!!!!
|
|
|
ראו הוזהרתם.. יש אנשים שאלרגיים לחיטה. כמוני. באם יש התנפחות של אצבעות או קוצר נשימה אחרי אכילת חיטה כל הסיכויים שאתם אלרגיים לחיטה.
|
|
|
22. תודה יעל,כתבה מצויינת
אני לומדת ממך המון,בבקשה תמשיכי.כל הכבוד.
|
|
|
23. כתבה מעניינת מאוד - נהניתי לקרוא, תודה
דניאל , |
ירושלים |
|
(08.06.11) |
|
|
|
כתבה נפלאה
אפילו שאני בשלנית- למדתי הרבה
לא ידעתי שכולם מקורם בחיטה
יופי של כתבה יופי של מתכונים
|
|
|
25. גב' שלי ירון לא הכינה שיעורי בית
ציטוט: "החיטה המלאה מכילה גם את נבט החיטה ואת סובין החיטה" זה נכון לגבי קמח מלא, לא לגבי גרגרי חיטה. גרגיר החיטה עצמו לאחר שקולף מקליפתו, עדיין מכיל בתוכו את נבט החיטה. רק בתהליך ייצור קמח לבן, מוציאים אותו.
|
|
|
26. הבנת הנקרא אתה יודע? הסיר *נטול* המלח הגיע לרתיחה קודם
|
|
|
27. תודה על הכתבה המפורטת והמצויינת!
נטלי , |
מזכרת בתיה |
|
(08.06.11) |
|
|
|
28. תודה על מאמר יפה ומחכים
|
|
|
29. סחטיין איזו כתבה משוקעת
יהיה המשך , מתכונים? |
|
|
(08.06.11) |
|
|
|
|