כאשר מרחיקים את הקליפות (ויחד איתן גם את הנבט) מהדגנים המלאים מקבלים דגנים מעודנים ולא מזוקקים.
מי שמשתמשת במונח דגנים מזוקקים- א. לא יודעת אנגלית, ב. אינה יודעת מה זה זיקוק
זיקוק הוא תהליך נפוץ בייצור אלכוהול, נפט, בשמים, מתכות טהורות ועוד. אין שום קשר לייצור הדגנים.
באנגלית המונח הוא REFINED GRAINS.
REFINED = א. מעודן, ב. מזוקק
מכיוון שזיקוק הוא תהליך פיזיקלי המפריד מרכיבים שונים מתוך תערובת נוזלית ע"י רתיחה ומתבסס על נקודות הרתיחה השונות של המרכיבים, זה ברור שאין זיקוק בייצור הדגנים הלא מלאים. מה שכן נעשה בדגנים, זה הרחקת החלק הגס יותר (הקליפות) ולכן הדגן הופך לעדין יותר. לכן הדגנים הלא מלאים הם דגנים מעודנים ולא מזוקקים.