חדשות  דעות
אני לא מספיק טוב לישראל
אייל ברקוביץ
פורסם: 01.01.14, 08:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 379 תגובות ב-212 דיונים
121. היום מחצית מלומדי הרפואה הם נשים-ללא כל התאמה אישית למקצוע!
ואז אין רופאים בצבא   (01.01.14)
122. אתה כנראה לא מספיק טוב. מזל שאת זה הבנת
החלף אינפוזיה בקטטר   (01.01.14)
123. רק מערכת הבריאות חולה ? כול המדינה חולה
חנה ,   פרדס חנה   (01.01.14)
124. אתה רק שנה א'
סטודנטית   (01.01.14)
זה שהתחלת את לימודיך לא מעיד על כך שתסיים, אז אל יתהלל חוגר כמפתח. ייתכן שבארץ מבחני הקבלה הגבוהים (בכל המקצועות היוקרתיים באשר הם) מפספסים אנשים טובים ואיכותיים, אך במקום בו הביקוש גבוה מוטב לפספס כמה טובים מאשר לאשר הרבה לא טובים. שקלול של בגרות ופסיכומטרי הם תנאי לגיטימי לסינון, אתה יכול להתבכיין עד מחר אבל כך זה עובד בכל המקצועות. אם לאחר מאמץ של שנה לשיפור הבגרויות והפסיכומטרי לא התקבלת, כנראה שעליך להכיר בעובדה שלא כל חלום סופו להתגשם. מה גם שאם ידעת מגיל קטן שחלומך הוא להיות רופא מדוע אינך השקעת עוד בימי התיכון ובכך היית חוסך לעצמך את שיפור הבגרויות. בקיצור כתבה מאוד ילדותית ובכיינית.
125. יש פתרון פשוט-אפיק מעבר מהאונחברסיטה הפתוחה
ניב   (01.01.14)
תוכל ללמוד 3 שנים לתואר ראשון במדעי החיים באונ' הפתוחה, תוציא ציונים גבוהים ותוכל להירשם ולנסות להתקבל למסלול ללימודי רפואה ב4 שנים באונ' ת"א
126. אפשר ללמוד תואר ראשון בסיעוד או ביולוגיה או מדעי הרפואה ואז
מני   (01.01.14)
להתקבל לתוכנית ה 4 שנתית של צפת או ת"א. ככה אתה נשאר בארץ משלם שכר לימוד רגיל ועדין נהיה רופא.
127. תמשיך לעבוד ברויאל שף
אלון   (01.01.14)


נשלח מהסלולארי שלי
128. הבחינה בארץ בסיום הלימודים מחוייבת וצודקת
דני ,   קריית ביאליק   (01.01.14)
על מנת ללמוד במדינות מסויימות באירופה מספיק לשלם כסף למי שצריך, אני אומר דברים שאני יודע בוודאות
129. מקשים על הלומדים בחו''ל?
אריאל   (01.01.14)
מעניין כמה מהמגיבים מוכנים לקבל טופול רפואי ממשהו שקנה את התעודה שלו באיזו לטביה או מולדובה או מדינה דומה. ואל תספרו לי על רמת הלימודים שם - אני בעצמי יוצא חבר העמים, יודע טוב מאוד איך עושים שם את העסקים, ומה אפשר להשיג שם תמורת הכסף.
130. עצתי לכותב. הישאר באירופה ובוא לישראל לביקורי מולדת
לא רופאה   (01.01.14)
אינך צריך להרגיש רע מפני שהחלטת, אם כבר החלטת, להישאר כרופא באירופה והקים באירופה את משפחתך העתידית. אינך חייב למדינת ישראל מעבר למה שכבר נתת בשרותך הצבאי. אם ישראל אינך זקוקה לשרופאים שלמדו בחו"ל, ואין לה תקציב לבתי ספר נוספים לרפואה שבהם יימצא גם לך ולחבריך מקום, אז אתה חייב להשלים עם המציאות. כשתהיה רופא מהולל וישראל תהיה מעוניינת בשרותיך - אז תחזור, כגיבור.
131. אם תחליט ללמוד בישיבה המדינה תדאג לך רופאים לא צריך כאן.
צבי האשכנזי ,   חיפה   (01.01.14)
132. דור לא בוגר ש"רודף אחרי החלום" במקום לעבוד להתפרנס ולחסוך
לא פלא שסובלים   (01.01.14)
133. זה אפילו חמור עוד יותר עם לימודי אחיות!
אחת העם   (01.01.14)
יש מקום אחד בארץ שמכשיר אחיות, תנאי קבלה הזויים...ומחסור עצום של אחיות, לא רק בישראל אלא בכל העולם...
היום אחיות ומיילדות ישראליות יכולות לקבל אזרחות במהירות האור במדינות כמו קנדה, רק בשל המחסור החריף - ובמקום לשנות את כללי הקבלה, פשוט עוצמים עיניים.

ולמי שחושב שפסיכומטרי הוא מדד להצלחה בתואר - חשבו שוב! ברוב העולם לא משתמשים במבחן הזה, פשוט כי הוא לא באמת מייצג.
134. אתה בכלל משווה את רמת הלימודים והרפואה בארץ ללטביה?
מיכל ,   שפלה   (01.01.14)
כנראה שיש לך באמת בעיה!!!הבת שלי למדה בבאר שבע, ואי אפשר בכלל להשוות אותה לכל אלו שלמדו בחו''ל!!! לא הייתי רוצה ללכת לרופא שהוא פחות ממצויין!!!
135. כנראה אתה פשוט לא מספיק טוב
מרטין נופת   (01.01.14)
לא סתם יש חתכי קבלה גבוהים - לא כל אחד יכול להיות רופא וכנראה אתה לא מספיק טוב וזהו. תתמודד.
136. ניתן להגדיל בקלות את מס' המקומות לסטודנטים לרפואה בישראל
אחד   (01.01.14)
בזמנו להתקבל למשפטים, לאחת מהאוניברסיטאות, היתה משימה כמעט בלתי אפשרית וחלק מהמועמדים התייאשו ונסעו ללמוד בחו"ל. כיום, עקב המכללות, אין קושי גדול להתקבל ללימודי משפטים. ניתן ליישם את אותה שיטה גם ללימודי רפואה. לימודי רפואה, המשתרעים על פני 5 שנים (בעבר היו 6 שנים), כוללים כשלוש שנים של לימודים פרה קליניים (דומה מאד לתואר ראשון בביולוגיה) וכשנתיים של לימודים קליניים. הלימודים הפרה קליניים יכולים להיות מבוצעים באוניברסיטאות או במכללות, כאשר, בכל שנה יתקבלו למסלולים הפרה קליניים אלפי מועמדים. הלימודים הקליניים יתבצעו, בסבבים, בבתי חולים המסונפים לאוניברסיטאות, כמקובל כיום, אך יכללו גם את שעות אחה"צ (בניגוד למצב כיום). לפי שיטה זו, יוכשרו, בכל שנה, כ- 5,000 רופאים.
137. אם מצבו של הישראלי כל כך רע מאיפה יש לו לממן לימודים בחו"ל
חזון איש   (01.01.14)
שלא לדבר על התאקלמות במדינה אחרת שגם בשביל זה צריך קשרים מיוחדים ואיזה הון להשקעה ראשונית. לפי הבכי שלו לא אמור להיות לו אפילו כסף לכרטיס טיסה.
138. לא התאוששת הא?
ג'ון הארטסון ,   ווסטהאם   (01.01.14)
מצטער הייתי חייב....
139. שקר
(01.01.14)
אייל ברקוביץ' הוא כדורגלן נבחרת ישראל לשעבר
140. חמוד אם אפשר תישאר שם ואל תחזור זבלן...........
מאיר ,   תל אביב   (01.01.14)
141. לפתוח את הראש. לנפץ את הבועה.
(01.01.14)
אנשים בארץ פשוט כאלו לא מפרגנים, קנאים, צרי אופקים, מכונסים בתוך מוסכמויות והגדרות שקיימות רק בישראל פשוט וזה ככ עצוב שהם לא מבינים כמה העולם גדול ורחב.
זה פשוט נראה לי כזה אבסורד שלאנשים שאין שמץ של מושג בעולם הרפואה או מעבר לזה בלגור הרחק מהבית שלך למשך כמה שנים, ולא לצרכי הנאה במיוחד, יש את האומץ להחצין את התכונות המצויינת למעלה בלהגיד שחבר'ה שלומדים בחול הם לא מספיק טובים.
אני לא אציין את הקשיים הברורים של להתמודד עם לחצים במדינה זרה כדי להעיד על האיכות של החבר'ה שלומדים בחו"ל, אבל סתם נקודה למחשבה- ידעתם שכל הלימודים הם בשפה האנגלית?
לחבר'ה שלומדים בחו"ל יש איכויות רגשיות ויכולת התמודדות ואמביציה ואינטליגנציה רגשית מהגבוהות שיצא לי להתקל בהן. היכולות הקוגניטיביות שלהן אולי לא מהירות מספיק עפ"י הפסיכומטרי הישראלי, אבל כנראה שמי שמצליח ללמוד את מקצוע הרפואה בשפה האנגלית בכל זאת בעל יכולות מסויימות.
זה לא מעצבן אותי ברמה האישית, כי היום אני יודעת שאנחנו יותר טובים, פשוט בגלל החוויה שלנו שהכינה אותנו הרבה יותר להתמודדות האמיתי, וכי ידע קליני ותיאורטי תמיד אפשר לרכוש (החסר היחידי שלנו הוא בפרקטיקה,בשל חוסר יכולת לתקשר על מטופלים בשפה זרה שכידוע נרכשת, ואפילו די בקלות) ; זה מעצבן אותי כי המנטליות הזו דפוקה.
מנטליות של סיווגים והגדרות וגזענות וחלוקה להכי טובים וללא טובים ולצהובים ולירוקים.
למה אנשים בארץ הזאת לא יכולים פשוט להיות נחמדים וגם אם הם לא מסכימים עם משהו פשוט לחייך ולאחל בהצלחה?
142. בוגרי הדסה ברפואת שיניים נחשבים יותר טובים ממזרח אירופה
רופא שיניים   (01.01.14)
143. גם אותך גייסו לקמפיין,"כמה רע בישראל"?
ישראל ישראלי   (01.01.14)
144. Uri Mints is class C
Dr. Schumi   (01.01.14)
אנשים פה כותבים שלימודי רפואה בחו"ל הם ברמה נמוכה ושיוצאים משם "רופאים לא איכותיים" וזה פשוט מקומם! מניין לכם? מי מגדיר מה זה איכות?
אמנם רף הקבלה לאוניברסיטאות בחו"ל יחסית נמוך אבל בכדי לשרוד ולסיים את הלימודים צריך לעבוד קשה מאוד ודורשים המון! אז נכון שלא היינו הטובים ביותר בשביל להתקבל לאוניברסיטאות בארץ וזה לא כי אנחנו פחות טובים אלא כי הדרישות לא מעידות על איכות האדם וכי מספר המקומות נמוך לעומת הביקוש הרב ולמרות זאת לא ויתרנו על החלום.
אנשים שעזבו את המשפחה והחיים שלהם בארץ הם לאו דווקא לא איכותיים, אלו אנשים שיש להם כח רצון לשבת שש שנים וללמוד את מה שהם אוהבים למרות כל הקשיים הכרוכים בחיים במדינה זרה כמו: שפה, מרחק מהיקירים להם, שמירה על חגים ומסורת, ולעתים גם אנטישמיות. וההתמודדות הזו נותנת להם כלים לחיים שאני בספק אם סטודנט בארץ רוכש. בנוסף כל הישג מוערך פי מאתיים בשל העבודה והמאמץ הרב שנעשה כדי להשיג אותו.
אז זו בחירה שלנו ללמוד בחו"ל אבל זה לא אומר שנהייה רופאים פחות איכותיים מרופאים שלמדו בארץ.
ואם המדינה לא יכולה לאפשר לנו ללמוד בארץ אבל כאיכותיים או לא איכותיים מקבלת אותנו להיות חלק מהמערכת הרפואית אז לפחות שתכיר בנו כסטודנטים אזרחי מדינת ישראל ולא תבקש מאיתנו לשלם על פרקטיסים בארץ או למשל תשלום ביטוח לאומי כמובטל ולא כסטודנט
145. בכיין לוזר
ל   (01.01.14)
146. כל הכבוד, אין לאנשים איכותיים מה לחפש כאן
(01.01.14)
יש שני סוגים של אנשים שנשארים בישראל: הזוהמה, ואלה שאין להם ברירה.

אם אתה יכול - תברח. זה עד כדי כך פשוט.
147. הנתונים לגבי גרמניה לא נכונים
עומר   (01.01.14)
השכר ההתחלתי *הממוצע* **ברוטו** הוא 49,000 יורו, כלומר, כ-4,100 יורו *ברוטו*. נטו זה יוצא כ-2,450 יורו בחודש שהם כ-11,600 שקלים. נשמע הרבה יחסית למתמחה ישראלי אולי, אבל צריך לזכור שבגרמניה הפערים בין השכר ההתחלתי לשכר המירבי עבור רופאים הוא די קטן (כ-100% ברוטו) בעוד שבישראל מדובר בפערים גדולים יותר.

למערכת הרפואה הישראלית חוליים רבים. שכר הוא אחד מהם. אבל אי אפשר להילחם בבעיות על ידי אי אמירת אמת...
148. כדאי לדייק
(01.01.14)
כמדומני שגם סטודנטים שלמדו רפואה בישראל חייבים לעמוד באותן הבחינות שאותן מגדיר הכותב "קשות". אם שאלה שלומדים בישראל יכולים להתדמודד איתן, מדוע מי שלמד בחו"ל מתקשה?
ובהנחה שרמת הלמודים היכן שהכותב לומד אינה נופלת מזו שבישראל, הרי שהוא צפוי להתמודד כתף אל כתף עם בוגרי למודי הרפואה בארץ.
אז מה הבעיה ..????
149. הטובים ביותר זה מושג יחסי שלא מעיד כלום על רמת הסטודנטים
נורית   (01.01.14)
אם המדינה החליטה שהיא מסבסדת רק נאמר 300 סטודנטים חדשים לרפואה בשנה אז 300 הטובים ביותר יתקבלו.
כשהמדינה תחליט לתקצב 500 סטודנטים בשנה כפי שצריך כדי להתמודד עם המחסור ברופאים פתאום 200 נוספים שקודם היו לא ראויים יהפכו לראויים. 200 סטודנטים שקודם נאלצו לצאת לגלות ולממן לעצמם את הלימודים יהפכו לחלק מחבורת "הטובים ביותר".
זה הכל.
הכל עניין של כסף כמו תמיד.
150. אתה לא מספיק טוב נקודה.
(01.01.14)
הרפואה המודרנית הפכה לאינסטלציה, וכל דיכפין יבוא ויפשפש לזקנה במסדרון בקרביים....
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה