בריאות  דיאטה
מחקר ישראלי: ממתיקים מלאכותיים גורמים לסוכרת
דודי גולדמן
פורסם: 18.09.14, 10:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 121 תגובות ב-55 דיונים
31. מחקר גרמני: למה הדגדגן חמוץ ?כדי שחולי סוכרת גם יוכלו להנות!
פרידריך מולר ,   שפריצבורג -גרמניה   (19.09.14)
۩*)ⵗⵗ☼ⵗⵗ(*۩
32. מאמר
(19.09.14)
http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature13793.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=tumblr
33. איפה הפרדוקס? ו... כן צורכת ממתיק מלאכותי 30 שנה
תמי   (19.09.14)
ראשית, איפה הפרדוקס שאם אוכלים מאכל משמין ושותים משקה דייאט?....
מי ששותה דייאט בארוחה זה לא כי הוא דווקא רוצה רק לרזות (אולי גם), אלא כדי לחסוך את הסוכרים שבו.
שנית, אני צורכת ממתיק מלאכותי כבר 30 שנה ובכמויות גדולות (8 כדורי סוכרזית בספל)!! ואין לכך שום השפעה על הבריאות. כל יום יש מחקרים חדשים וכל אחד מספר סיפור אחר. די להפחיד אותנו מכל דבר! היום ממליצים על מזון מסוים שבריא לנו ומחר
מודיעים שזה מסרטן. מחקרים אחרונים מראים ששומן חיוני לגוף ולמוח. או כמו בפרסומות למשחות שיניים שאומרים ש- 99% מרופאי השיניים ממליצים על משחה זו או אחרת. מי אלה?..האם באמת שאלו את כל 99% רופאי השיניים בארץ או בעולם?...חחח. ישראבלוף בפרסומות. אז מה נשאר? פשוט להיכנס לקבר וזהו. תנו לחיות! די להפחדות שמשרתות את הקופה של יצרני המזון והתרופות.
34. יש לומר "עמלים" לא "עומלים". YNET אין לכם עורך לשוני?
א   (19.09.14)
35. לא ממש תגלית למעט ההקשר של חיידקי המעיים. למעשה הפרוקטוז
שמכניסים למזון ידוע ,   כגורם הראשי (גם לשרה   (19.09.14)
שרה, מה שכתבת ברובו נכון אבל את לא יודעת שבמשך כל חייך צרכת פרוקטוז שהוכנס למזון במשקאות (כל הסוגים, כולל מיצי פירות "טבעיים" "סחוטים טרי") ובכל מקום אפשרי.
הפרוקטוז שהוא לכאורה בריא מרמה את המערכת המטבולית של הגוף כי הוא לא מזוהה כגלוקוז אבל בסוף כן מפורק לגלוקוז (זה לא המקום לפרט את התהליך), גורם לעליה ברמות האינסולין כך שבמשך השנים מתפתחת תנגודת האינסולין שיש לך.
משנות ה 70 הצריכה השנתית של פרוקטוז לאדם במערב עלתה בערך פי 100 לכ 25 ק"ג בשנה שזה כ 70-100 גרם ליום (בכפית יש כ 3 גרם).
תעשיית המזון, ובארה"ב תעשיית התירס בפרט, שמחו כמובן להכניס את הפרוקטוז למזון של כולנו שבזמנו גם נחשב בריא כי הוא איננו גורם לעליה מיידית של סוכר בדם כמו הסוכר הרגיל (סוכרוז).
באיחוד האירופאי החליטו להגביל את הצריכה השנתית של פרוקטוז, בארה"ב ובישראל עדיין לא.
36. מתרגלים לשתייה חמה פחות ופחות ממותקת. זו הדרך.
יעקב   (19.09.14)
ובכלל מתרגלים לפחות מתוק.
במזונות רבים דוחפים כמויות סוכר גם כשלא צריך כמו למשל בשימורי תירס או שעועית, קורנפלקס ועוד. יש לשים לב לכך למרות שתוספת הסוכר מוזילה בדרך כלל את מחיר המוצר.
זה עניין של התרגלות. אני היום למשל הגעתי לרבע כפית סוכר בספל וזה נהדר.
לא צריך שום ממתיקים מלאכותיים. פשוט שמים פחות ופחות סוכר.
37. יש אנשים מוזרים כאן שלא רוצים לקבל מחקר מדעי - אידיוטים
דני DANY ,   Toronto Canada   (19.09.14)

יש אנשים מוזרים כאן שלא רוצים לקבל מחקר מדעי - "שחור על גבי לבן", כמו 19, וכו '... כמו כן כמה, שאני קורא לכם אידיוטים, כמו 18 שרוצה לפצות במלח - משהו לא בסדר שם למעלה ...
אנחנו כבר יודעים על בעיה זו ממחקרים קודמים שהאנשים האלה המשתמשים במוצרים עם ממתיקים מלאכותיים אוכלים הרבה יותר - ואז מקבלים תוצאות גרועות אחרות ...
אבל זה הוכחה מעניינת וחדש לנו. בכל מקרה, אנו אינינו מושפעים מסוכר, כי אנחנו בקושי משתמשים בו, לא במשקאות, מעט מאוד במזונות וחצי או פחות במה שמתכונים אומרים באפייה.
אני מציע לכם להפסיק להשתמש בהרבה פחות סוכר, באם אתם יודעים מה טוב בשבילכם.
38. יש אנשים מוזרים כאן שלא רוצים לקבל מחקר מדעי - אידיוטים
דני DANY ,   Toronto Canada   (19.09.14)

יש אנשים מוזרים כאן שלא רוצים לקבל מחקר מדעי - "שחור על גבי לבן", כמו 19, וכו '... כמו כן כמה, שאני קורא לכם אידיוטים, כמו 18 שרוצה לפצות במלח - משהו לא בסדר שם למעלה ...
אנחנו כבר יודעים על בעיה זו ממחקרים קודמים שהאנשים האלה המשתמשים במוצרים עם ממתיקים מלאכותיים אוכלים הרבה יותר - ואז מקבלים תוצאות גרועות אחרות ...
אבל זה הוכחה מעניינת וחדש לנו. בכל מקרה, אנו אינינו מושפעים מסוכר, כי אנחנו בקושי משתמשים בו, לא במשקאות, מעט מאוד במזונות וחצי או פחות במה שמתכונים אומרים באפייה.
אני מציע לכם להפסיק להשתמש בהרבה פחות סוכר, באם אתם יודעים מה טוב בשבילכם.
39. כנראה מישהו היה צריך דוקטורט על משהו לא מאמינה יותר לשטויות
(19.09.14)
40. דיברו על המחקר הזה ברדיו הציבורי של ניו יורק
אדריכל הנצחון ,   ניו יורק   (20.09.14)
ופרופסור מ NYU אמר שכבר כמה ימים, מאז שקרא את המאמר על המחקר, הוא לא שותה יותר דיאט קולה. תנו כבוד לחוקרים,יא חבורה של ניאנדרטאלים.
41. יש לי אי סבילות לסוכר הצלתם אותי תודה!
תודה על ה מחקר   (20.09.14)
אי סבילות אחרי סוכרת הריונית .
42. שתו רק מים...
אייבי נתן ,   אניה   (20.09.14)
43. הא! מזון מהונדס גנטית ANYONE?! מי אמר שהגוף שלנו מזהה את זה
כמזון? הרי המזיקים ,   לא מזהים זאת כמזון..   (20.09.14)
אוכל עמיד למזיקים עליכ...
היה דיון בכנסת על האם להעביר חוק המחייב ציון על אריזות מזון האם מקורו בזרעים מהונדסים גנטית. מישהו שמע על זה? אפילו ברשת ב' דיווחו רק על הדיון אבל לא על תוצאותיו!!!
44. תקראו רשימות המרכיבים של המוצרים בסופרמרקט
תוהה   (20.09.14)
אף מוצר לא בריא.

כולם מכילים תוספים שאני מניח טובים למצע חיידקי המעיים כמו הממתיקים המלאכותיים

הערות / הארות, בבקשה ?
45. אני דורשת לדעת מה היו תוצאות הדיון בכנסת בנוגע לחוק חיוב ציו
מזון מהונדס גנטית ,   בישראל. אני דורשת את   (20.09.14)
חופש הבחירה!
ואם הייתם עיתונאות חוקרת אמיתית YNET הייתם מדווחים לנו על זה!
46. הא! במשאפים נגד אסטמה יש לקטוז כרכיב לא פעיל! מדוע? יש רק
סוג אחד של משאף ללא ,   וברגע שעברתי אליו   (20.09.14)
והורדתי מוצרי חלב ל ח ל ו ט י ן (לא עיזים לא תחליפים ולא בלה בלה) עברה לי האסטמה ולא חזרה! תוך חצי שנה
47. אל תאכלו בטטה ודלעת יש בהם באופן טבעי את האחד הסוכרים האלה
פעם מצאתי פירוט באתר ,   עכשיו לא מוצאת אותו   (20.09.14)
לא סתם הם מתוקים בצורה בלתי נסבלת...
48. ממתיקים מעולים ומומלצים
David ,   TA   (20.09.14)
IHERB COM קוד הנחה 10 דולר BEB129
49. ממתיקים בלי סוכר גורמים להרזיה ושום מחקר ישראלי לא ישנה .
י_ם   (20.09.14)
50. לינק למחקר
ד"ר רשע ,   ברלין   (20.09.14)
https://mega.co.nz/#!nQ9AUYQS!VNJainjHwAdX4utK4Qo3gnQm_uBZjGKF7Kj6J7gNuZQ
51. שאלות מדעיות לחוקרים
ב   (20.09.14)
1. כתוב במאמר שנתתם לחיות וגם למתנדבים האנושיים את הכמות המכסימלית המותרת היומית של הממתיק המלאכותי. אבל רוב האנשים לא צורכים כזו כמות. האם בדקתם מה קורה בצריכה המקובלת?
2. בממתיק האספרטיים שאני צורכת כתוב שיש מתוך גרם אחד כמות של 4% אספרטיים ו-96% דקסטרוזה. אבל הדקסטרוזה זה למעשה גלוקוז בצורתו הפעילה ביולוגית. האם הממתיק שנתתם לחיות ולמתנדבים כלל רק את מרכיב האספרטיים, או גם את מרכיב הדקסטרוזה=גלוקוז, כך שאם השתמשתם בכמויות המכסימליות המותרות עבור האספרטיים למעשה העמסתם על החיות והמתנדבים כמויות ענק של גלוקוז, כך שאולי אין פלא שהם פיתחו עמידות לגלוקוז?
3. האם ידוע לכם האם המחקרים בם בדקו כמויות מכסימליות מותרות של ממתיקים שונים בדקו רק את הממתיק בצורתו הטהורה או כולל המרכיבים המוספים לו?
4. האם הוספת למשל 2 שקיות אספרטיים למאכל כלשהו, כלומר צריכה בזמן קצר של 2 גרם גלוקוז, לא עלולה להפריע למטבוליזם יותר מאשר צריכת 2 כפיות = 10 גרם סוכרוז רק מעצם העובדה שהגלוקוז שבממתיק זמין לגוף בצורה מידית, ולכן מן הסתם יש לו עומס גליקמי יותר גבוה מאשר לסוכרוז שיש לפרקו בגוף?

תודה מראש על ההתיחסות!
52. בהמשך לשאלות המדעיות
ב   (20.09.14)
התכוונתי לחוסר סבילות לגלוקוז לא לעמידות לגלוקוז
53. אנשים שמנים עם או בלי סוכרת שותים משקאות דיאטטיים
אבי   (27.09.14)
בלי סוכר ועם ממתיקים מלאכותיים כבר עשרות שנים ואפשר היום לומר שזה לא עזר לאף אחד לרדת במשקל.
והמחקר הזה נותן סיבה אחת ללמה זה לא עזר. אבל כנראה שיש עוד סיבות.
54. יש בעיה במחקר לדעתי
(17.10.14)
לאחר שעיינתי במאמר באנגלית,ממה שאני הבנתי, נראה שכמויות הממתיקים שניתנו לעכברים במאמר, זה משהו כמו פי עשרת אלפים מהכמות שאנשים צורכים בדרך כלל בחיי היום יום, או לפחות עבורי, בצריכת ארבע שקיות סוכרלוז ביום בקפה/תה, יוצא כמעט פי עשרים אלף. נראה לי שהכמות משנה מאוד, כל דבר שצורכים בהגזמה יגרום נזק. לא ראיתי בשום מקום התייחסות לכך. באותה מידה ניתן לאכול גם חסה כל היום, ולחלות במשהו אחר בגלל תזונה לא מאוזנת. לדעתי אי אפשר להסיק כלום מתוצאות כאלו, רק אם יעקבו אחרי אנשים שצורכים כמויות סטנדרטיות לאורך שנים ויראו שהם נוטים לסכרת וינטרלו גורמים נוספים, אז ניתן יהיה להסיק מסקנות.
55. כן
ח   (07.07.17)
או מה שאמרת, או שזה הפוך והאנשים השמנים פשוט רוצים לרזות, בעוד הרזים מרשים לעצמם לאכול סוכר. למרות שהמחקר הלא מהימן הזה על חולדות נשמע משכנע יחסית, עדיין האפשרות השניה יותר נראית לי. תחזרו אלי עם מחקר ארוך טווח, מהימן, על בני אדם ולא חולדות.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה