הורים  טורים אישיים
הורים, הניחו לימי החופש של המורים והתלמידים
ענבל הדס
פורסם: 15.05.17, 07:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 642 תגובות ב-317 דיונים
151. אז תפנה לממשלה שלך שתתקן את הטעויות שלה
ורד   (15.05.17)
והעסק שלך יותר חשוב מהילדים שלך, שלי , שלנו? ההגיון במדינה הזו הלך לאיבוד. נכון כסף מסובב את העולם אבל עבור מי אתה עובד? עבור מי אתה עושה את הכסף הזה? אם עבור המשפחה שלך אז זמן איכות איתה שווה עשרות מונים
152. אז ככה...
/-:״   (15.05.17)
מניסיון ....הורים של היום הם לא הורים של פעם(6/7 ש׳)מצד אחד מפונקים וחושבים קודם על עצמם ומצד שני עובדים ותקועים בפקקים רוב הזמן!

מצד שני אנשי חינוך של היום...מעט מאוד באמת טובים,איך אמרה לי מורה אחת...אני שומרת את האנרגיות לשעורים פרטיים ולמשפחה,שלא לדבר שיש המון מורים לא מקצועיים(שמעתי על מורה לדרמה שמלמד תנ״ך ...)

אפשר להבין את אנשי חינוך הילדים של היום לא חמודים בכלל!!!חצופים ולא מחונכים(ההורים מעדיפים להשתיק אותם בעוד קניה של שטות)כן ולצלם אותם המון ולעלות סרטונים,למלא את היום בחוגים...רק לא לחנך...

אם כך ימי חופש לאנשי חינוך זה כמו אוויר לנשמה ,ללא ימי חופש לא כדאי לעבוד בחינוך....נקודה!!!
153. אני מורה מחנכת. נהנית מאוד מהמקצוע המורכב שבחרתי..
(15.05.17)
ונהנית גם מימי החופשה. אוהבת את העבודה עם הילדים ועובדת קשה על מנת לתקן את הטעויות החינוכיות של הורי התלמידים שלי.
כפי שכתוב בכתבה-ימי החופשה של תלמידי ישראל אינו גבוה ביחס לתלמידי העולם. לכן יש לבחון אלטרנטיבות אחרות לפתרון מצוקת ההורים.
היום אני ב'חופשה' אך עובדת על תכנית אקלים בית ספרי בבית. בשבוע שעבר הייתי בטיול שנתי יומיים, בשבוע הבא אשאר בבית הספר עד 20:00 שלושה ימים בשל ימי הורים. בשבוע שלאחר מכן יתקיים מופע בית ספרי עליו אנחנו עומלים זמן רב, -בשעות אחר הצהריים ולא בשעות העבודה.
אין לי ספק שגם סקטורים אחרים עובדים קשה, אך ברור לי שעבודה מוצלחת עם ילדים צריכה להעשות מתוך פניות רבה ושיתוף פעולה עם ההורים, ללא ה'עליהום' המיותר שמתקיים ברשתות.
154. יקרה לך מה שקורה לכל המגזרים הציבוריים!
אורית   (15.05.17)
על הפרטה שמעתם?
על רשות השידור שמעתם?
על בזק שמעתם?
וגם בהוראה זה כבר קורה- עובדי קבלן!
בסופו של דבר האזרח העובד רוצה חינוך טוב וימי חופש לילדים שלו שתואמים את אלה שלו...אט אט עובדי משרד החינןך יגלו שיותר ויותר עובדי קבלן או פרילנסרים נכנסים למקצוע ויכולים רק לחלום על תנאים של משרד החינוך, או תנאים בכלל...הורים מקימים בתי ספר פרטיים ואז הילדים של מי שיש לו כסף יקבלו חינוך טוב יותר ובימים ושעות שמתאימים להורים- לא למורים. ואז באמת תהייה לכם סיבה לבכות...
155. כמורה לשעבר שברחה מהמערכת אין עבודה יותר קשה ושוחקת מהוראה
מיכל ,   תל אביב   (15.05.17)
כיום אני עובדת במשרד משמונה עד חמש ונפלא לי! איני מרגישה יותר עבד ! יצאתי לחופשי . איני צריכה להתמודד עם בעיות משמעת של ילדים , שגוררים בהתנהגותם כיתה שלמה. איני צריכה לחזור הביתה ולשבור את הראש בהכנת מערכים ,שירתקו את הילדים בעלי הקשב והריכוז הנמוכים. איני צריכה להתמודד עם הורים חסרי דרך ארץ ומתוסכלים. איני צריכה להתמודד עם מערכת מבולבלת, שאינה יודעת כיצד להתמודד עם הכאוס בכיתות וההישגים הנמוכים, וכפתרון מטילה עוד ועוד פרויקטים מיותרים על המורים. רבותיי, איננו מלמדים בשוודיה או בקנדה שם הכיתות קטנות, הילדים מחונכים וההורים מכבדים את המערכת והמורים. אנו בלבנט, והופכים יותר ויותר חלק ממנו . הן במחוסר הכבוד, הן בחוסר הכרת התודה ובהיעדר חינוך ילדינו. אני מודה על כך שנשארים מורים במערכת כל כך קשה ותובענית. יישר כוח!
156. הורים פשוט לא רוצים להיות עם הילדים. מעדיפים
דנה   (15.05.17)
להשליך אותם אצל הבייביסיטר בבית הספר. רציתם ילדים, תקחו אחריות. אל תפגעו בחופשים של המורים. תבקשו עוד חופש בכדי לבלות עם הילדים, אבל את זה לא רוצים לעשות כי יותר קל ללדת ולזרוק שמישהו אחר יטפל.
157. להורים תקראו
ענת   (15.05.17)
הבעיה לא בחופש המורים אחא בחופשים שלכם. תלחמו עבור עצמכם ולא במורים.

לפי נתונים שמסר משרד החינוך, שנת הלימודים הישראלית כוללת 216 ימי לימוד בבית הספר היסודיים, ו-206 ימי לימוד בבתי הספר העל-יסודיים, מספר ימי הלימוד השנתיים בישראל הוא מן הגדולים בעולם. רק בעוד שלוש ארצות, מלבד ישראל, מספר ימי הלימוד השנתיים בבתי הספר היסודיים עולה על 200 יום: הונג קונג 208 יום, קוריאה 211 יום ויפאן 232 יום. המדינות הממעיטות במספר ימי הלימוד השנתיים בבתי הספר היסודיים, שבהן התלמידים שוהים בבתי הספר 175 יום בשנה או פחות מזה, הן ארה"ב, פורטוגל, יוון, איסלנד ולטוויה.
חטיבות הביניים בחו"ל שבהן התלמידים לומדים בבתי הספר יותר מ-200 ימי לימוד בשנה (כמו בישראל) הן יפאן 231 יום וקוריאה 207 יום.
158. קיצור החופשים
הושנג ציונה   (15.05.17)
כול מילה בסלעð゚ムヘð゚ムヘð゚ムヘ
159. חופש
ח   (15.05.17)
מורתי היקרה
את רוצה חופש והרבה מסתבר...
ילדים צריכים ואוהבים מסגרת
בעולם לומדים מבקר עד ערב כולל חוגים וארוחות והילדים שמחים ומאושרים
כאן ב14.00 שלום וביי
את ממנת צהרון בייבי סיטר?
זו מדינה חולה
אין אפשרות להתקדם
160. תתעוררי את שמרטפית של הילדים, ואנחנו משלמים מספיק מס
בשביל שזה יהיה ,   כל השנה   (15.05.17)
זה שאת מורה 18 שנה לאנגלית לא אומר שאת מורה טובה, אלא פשוט מעדיפה לעשות את אותה עבודה כל שנה בלי ממש להתאמץ.
161. הגנים הפרטיים מוכיחים שאת קשקשנית
יוסי   (15.05.17)
בגנים הפרטיים רמת החינוך ותשומת הלב לילד הרבה יותר טובות מהממלכתית, וחוץ מ3 שבועות חופש בקיץ החופשות זהות לחופשות הרגילות במשק.
162. הזרקור אכן לא אמור להיות ימי החופש ושעות הפנאי של המורה
אלא הידיעות   (15.05.17)
אם יש דבר שאני מאמינה בו באמת ובתמים הוא, שאין שום בעיה עם העובדה שלמורים יש המון ימי חופש. עיני לא צרה בימי החופש שלהם, ולא בשעות הפנויות.
שעות הלימוד של ילדי ישראל במהלך השנים מקום המדינה, למיטב ידיעתי עלה.
כשאני הייתי בבית ספר עממי, מעולם לא למדנו יותר מ- 6 שעות ביום. כשהייתי בתיכון (במגמה ריאלית המקבילה ל- 5 מתמטיקה ו- 5 פיזיקה) גם כן, לא למדנו יותר מ- 7 שעות ביום. אגב, לא היו לנו מזגנים ולמדנו בצריפים, אז בימים מאוד מאוד חמים היו משחררים אותנו.
ההבדל הוא שאז ישראל היתה מדורגת בכל סקר בינלאומי בין המדינות המובילות בחינוך. היינו במקום ה- 7 במתמטיקה בעולם! היינו מעולים במדעים ועוד. התלמידים ידעו עברית רהוטה על אף שהיו ביניהם לא מעט עולים, ומבחני הבגרות התקיימו כמעט כולם ביב'. מבחן בלשון ויחידה אחת בהיסטוריה, היו בכיתה יא'.
למדנו 36-40 ילדים בכיתה, מכיתה א' ועד שסיימנו תיכון,
אבל, כיבדנו את המורים, ורוב רובם היו אנשים משכמם ומעלה שהיה אשר להעריך. למורים לא היו שגיאות כתיב (אולי המורה לפיסיקה שהיה עולה חדש והתקשה בעברית לא ידע לכתוב עברית כראוי, אבל הוא היה מודע לכך, וביקש מחבריו המורים שיכתבו ויתקנו לו שגיאות, טרם נכנס לכיתה). גם אנחנו העתקנו שיעורים בבוקר לפני שהמורה נכנס, אבל בשורה התחתונה הגענו להישגים ראויים לשמם. והמבחנים הבינלאומיים שנערכו אז הציבו את ישראל כמדינה מובילה בחינוך ובהשכלת תלמידיה.
בהרבה יותר שעות, ובהוצאה לאומית לנפש גבוהה בהרבה ממה שהיה בעבר, התדרדרנו למקומות אחרונים בידיעות התלמידים. אנחנו משתרכים מאורי מדינות עולם שלישי!

אז אין ספק שהבעיה היא לא החופשות של התלמידים או ההורים. הבעיה היא קודם כל באיכות ההורים בבית, ובחינוך! לא צריך שכולם יקבלו תעודת בגרות, או יסיימו תאור באוניברסיטה ששווה כקליפת השום. צריך גם רתכים ונגרים, סבלים ובנאים. אבל מה שעושים צריך לעשות טוב ואיכותי.
ואם התלמידים בבית הספר היו משקיעים את זמנם בלימוד של מקצועות ליבה כמו עברית, אנגלית וחשבון, ואת היתר היו מפנים לחקר, ולמידה הרי ההישגים היו בהתאם.
שאלתם את עצמכם פעם מה עושים הילדים כל כך הרבה שעות בבית הספר? אז זה מתחיל כך - אצל תלמיד כיתה ה' בעיר במרכז הארץ. מתוך 35 שעות בבית הספר, יש שעתיים קורסי מצוינות (חוג לכל דבר, אוריגמי או טיסנאות), שעתיים שעת חינוך, שאין לי מושג מה עושים בהן, שעתיים מורשת שבעיקר מועברים בהן תכנים לכעוס על ההורים שלא שומרים שבת, או נוסעים לטיול בשבת במקום ללכת לבית הכנסת. בכל שבוע לפחות יש 7-8 שעות שמתבטלות, כי המורה חסרה, ולא הזכרנו את כל ההכנות למופע לשבועות, והמופע לחנוכה ששכבת ה' הכינה. כי יש גם מופעים לראש השנה, ולט"ו בשבט, ליום רבין, וליום ירושלים, ליום השואה, ליום הזיכרון, לפסח, לסיום שנה, לתחילת שנה והשד יודע מה.
לסיכום, אם היו מנצלים את השעות של הילדים בבית הספר באמת כדי ללמוד, הרי אין בעיה לא במספר השעות שהם לומדים, ולא במספר הימים. הברוטו מכובד ביותר וגם בהשואה לילדים בכל העולם. הבעיה היא מה עושים עם השעות הללו. כשהברוטו והנטו רחוקים מזרח ממערב, ומתוך הזמן שלהם בבית הספר התלמידים לומדים פחות מ- 50% מהזמן, הרי ששם הבעיה. וכן, יש בעיה גם עם חלק מהמורים, אבל לא בטוח שזו הבעיה המרכזית.

עובדתית, עם הרבה פחות שעות והרבה פחות כסף ההישגים של ישראל לפני 30 שנה היו מצויינים, והיום הם די בזבל.
163. הבעיה היא הפרפור של ההורים שחופשותיהן אינן מתואמות
מורה בישראל   (15.05.17)
הבעיה היא מורכבת ורב מערכתית. ברור שבמבט היסטורי יום הלימודים התארך ככל שהפכנו מחברה סוציאליסטית בשנות ה 70 למירוץ העכברים שבו אנו חיים בימינו. כלומר, בית הספר הוא כן סוג של ביבי סיטר לטובת משק העבודה. הבעיה הקריטית היא שקיים חוסר תיאום משווע בין זמני החופשות בבית הספר לבין חופשות ההורים הממוצעים מבלי שתהיה להם יכולת מסובסדת להעסיק את הילדים ולהמשיך בעבודה. הדבר שחייב להשתנות ומייד הוא שתקופת החגים תהיה חלק מהחופשה הגדולה של המורים, זה ייצור קצת יותר תיאום בין המשק למורים. אח"כ יש עוד דברים לטפל בהם אבל זה עניין מורכב מאוד והיריעה קצרה מלהכיל
164. אם יש חופש למורים
בלבול ביצים   (15.05.17)
זה חייב לבוא עם חופש להורים. בייביסיטר, צהרון, מועדונית עולים המון כסף ומי שנשאר בבית הבוס ממש כועס. רוצים חופש? סבבה. גם אנחנו. חופש מחיפוש תמידי אחר סידור לילדים, מחיפוש תמידי אחר כסף לסידור של הילדים ומחיפוש תירוצים לבוס. קדימה, נראה אותכם. אבל עד שזה יקרה, נמשיך להתלונן.
165. צודקת מאה אחוז
משה ,   ירושלים   (15.05.17)
בתור הורה לשלושה ילדים גם אני סבור כי הקמפין שמנסים להוביל הורים בגיבוי עיתונאיות פופוליסטיות, מחמיץ את המטרה להגדיל את ימי החופש להורים ולא לצמצם את תנאי העסקה של המורים שגם כך אינם מדהימים.
166. פשוט צריך ליישר קו
(15.05.17)
הבעיה היא מאוד פשוטה לטעמי,

זה לא שלמורים יש יותר או למגזר הפרטי יש פחות.
פשוט אין שוויון בימי החופש.

הבעיה היא שבימים בהם אין לימודים ובנוסף גם אין שום מסגרת שלה דאגו להשאיר את הילדים!!! אין לאף אחד מן ההורים חופש . זה לא שאני מחפש לזרוק את הילדים לבית הספר או למסגרת אחרת, פשוט המדינה שלנו עובדת לפי מגזרים ולא לפי קו אחיד לכולם.

אני חושב ותמיד חשבתי שהפתרון היחיד לבעיה זו היא שבזמן שאין לילד שום מסגרת
גם ההורים יהיו בבית. או לפחות אחד מהם ולא על חשבון יום חופש.

167. מסכימה עם כל מילה!
אתי   (15.05.17)
לחלוטין מסכימה עם הכותבת, המורים מסתבר נמצאים עם התלמידים יותר שעות ביממה מההורים עצמם, מחנכים , מלמדים ומשקיעים בכל יום למעלה מ-30 ילדים בכיתה, בתנאים שאינם עומדים בקריטריונים של מרבית מדינות המערב ובלחץ אינסופי. וזה נכון שמספר ימי הלימוד בארץ הוא בין הגבוהים במדינות המערב, אך ההורים לא רואים את זה- שכחנו מה זה להיות תלמיד בבית ספר. ההורים צריכים להלחם על מספר ימי החופשה שלהם, כדי שנוכל לבלות עם ילדינו, וכן גם להלחם על מעמדם ויוקרתם של המורים שעושים עבודת קודש.
168. באמת????????????
מיטל   (15.05.17)
אם הגעת למקצוע שלך בגלל החופשים את נמצאת במקום הלא נכון? מי אמר שחובה להיות החופש באיסרו חג?
למה צריך ל"ג בעומר אפשר בכיף ללמוד אחרי המדורות, את עובדת בדיוק כמונו,אף אחד לא מזלזל בשחיקה שלכן כמורות אבל אתן חצופות!!!!!
אני עובדת קשה בדיוק כמוך ולא צריכה להוציא קרוב ל20000 שקל בשנה רק על בייביסיטר כי נוח לכן לא לעבוד באיסרו חג או שלושה שבועות לפני פסח.ניתן גם לעבוד ולנקות אחרי עבודה בדיוק כמו שמרבית האמהות עושות. אתן לא שונות מאף הורה אחר שעובד קשה במדינה הזו.
169. נכון שלא קראת את הכתבה?
יגאל   (15.05.17)
הראו לך שאצלנו יש יותר ימי לימודים מרוב העולם המערבי. הורה כמוך שחושב שהמורים באו לעולם כדי שתוכל לבלות פחות ימים עם ילדיך שלא יהיה הורה!
170. אמא יקרה
יגאל   (15.05.17)
תקראי את הכתבה ותראי שכתבת שטויות. ישראל הין המדינות עם הכי הרבה ימי לימוד בעולם המערבי. המורים לא מתבטלים בחופשות שלהם. הלוואי והיו מסיימים את עבודתם בשלוש וחצי בלי לבדוק מבחנים, עבודות, לחבר בחינות, ערבי הורים, ישיבות, שיחות עם תלמידים, טיולים שנתיים של שלושה ימים ועוד ועוד.
171.  חופשות מיותרות
ליליאן   (15.05.17)
אם ההיתם מורים יקרים צריכים ליפש מי שישמור לכם על הילדים בחופשות המותרות האלו כמו לג בעומר ואיסרו חג הייתם מבינים .נימאס לי לעבוד ולתת את יום העבודה שלי למטפלת.ולא רק שמה לי לא מגיע להיות עם ילדיי כמוכם כמו בחופש לג בעומר עם הילדים עד מאוחר בלילה....לא כי מחר אני עובדת... וצריך לקום מוקדם.....אתם בכיינים שאין כמותכם.לא רואים כלום מעבר....שיקום האדם הזה כבר שייבטל לכם את אמריקה הזו חוצפנים אוכלי חינם.
172. אין לתאר את החוצפה והצביעות
אורית   (15.05.17)
ראשית אגיד שיופי לך שמצאת פתרון - יותר ימי חופש במשק, בואי אספר לך איך באמת עובד העולם מחוץ לבית הספר - עצמאיים לא מקבלים תשלום על שום יום חופש, אני מפרנסת את עצמי מבחירה בצורה הזאת ובימים בהם אין לימודים נמצאת עם הילדים במקום לעבוד, לבד, כי בעלי כן חייב לצאת לעבודה בכלללל החופשים - אחרת לא נשרוד. במציאות הזאת, בימים כמו היום יש למורים חופש אחרי שחגגו במדורה (?!) והילדים שלי בקייטנה בתשלום, לא הזוי שלמורים יש יותר חופשים מלילדים? לא אמרנו שהילדים צריכים לנוח? הבנתי, את רואה את המצב בצורה ילדותית, אבל מה לעשות, המשק לא יחזיק מעמד אם יהיו יותר חופשים ובשונה ממך אני ורבים אחרים אוהבים לעבוד ולא צריכים חופש מוגזם.
173. אנחנו לא בייביסטרים
אחת שיודעת מקרוב   (15.05.17)
צודקת ב100% אנחנו המורים לא בייביסטרים. אתם ההורים מצפים שנעשה את מה שאתם בבית לא עושים לחנך ולהציב גבולות.
בנוסף שולחים ילדים חולים עם אקמול וכשמתקשרים התשובה "אין לי אפשרות לבוא" " בבוקר לא היה כלום"
תתחילו לבלות לזמן איכות עם הילדים. תפנו לממשלה לקיצור יום עבודה, יותר ימי חופשה.
ולא אלינו המורים שעושים הכל למען ילדכם.
174. נו באמת
דנה   (15.05.17)
אפשר להוסיף ברזיות, אם זו הבעיה. כמו כן, בכיתות יש מזגנים. אולי צריך לחשוב על 5 ימי לימודים גם בישראל. אשמח. יום שישי הוא גם ככה מאוד קצר . יש בעיה אמיתית במס׳ ימי החופש של הילדים וההורים. גם אם ההורים יצליחו להוסיף לעצמם עוד כמה ימי חופש תשאר בעיה עצומה. חופש בל״ג בעומר , לפחות בבית ספר יסודי, קוטע ומבלבל את שבוע הלימודים ומקשה על ההורים.
175. מי מוכן להחליף אותי?...
רונן   (15.05.17)
שלום לכולם.
אני מורה מזה 20 שנה, פותח את יום העבודה ב 7:30 בבקר ומסיים בימים הקצרים שלי בהיה"ס ב15:00 - 16:00.
מגיע הביתה ומתחיל להכין שיעורים, לבדוק מבחנים, לקבל טלפונים מהורים (כן אותם הורים שבוכים שאני "סטלן"...) למלא מטלות בהשתלמויות מקוונות (אלו שכאילו פותרות את עומס ההשתלמויות...) , יושב באסיפות הורים וישיבות צוות אינסופיות...
הי! אתם! מישהו מוכן להחליף אותי? מישהו מסוגל להבין למה חלק גדול מחבריי קורס ונשחק לפני גיל הפנסיה? מישהו מבים למה מורים צעירים פורשים להייטק אחרי שנתיים שלוש?
כשיהיו תשובות לכל השאלות אני בטוח שכל המקטרים יורידו את הכובע ואולי אפילו יסכימו בטובם לאכול אותו....
176. עבודה שוחקת
רינה   (15.05.17)
ומה עם האחיות שעובדות משמרות זה לא עבודה שוחקת תחת לחץ?
177. תקשיבי תקשיבי
עובדת בהוראה   (15.05.17)
אני רואה את צוותי ההוראה מקרוב. נכון, הם לא מלקקים דבש אבל זה נובע בעיקר מחוסר המקצועיות, היעילות וחוסר הכשרון שלהם. אנשי ההייטק עובדים 5 ימים בשבוע, כ 10 שעות ביום, לעיתים בלחץ בלתי נתפס. נכון, הם מרוויחים יותר, אבל הם גם כשרוניים ומשכילים יותר. המורים שאני נתקלת בהם - 100% מהם עצלים, חובבנים וקוטרים בהשוואה לכל תחום תעסוקה אחר שהייתי בו. הגיע זמן לעשות שינוי.
178. הבעיה היא במעסיקים שלכם לא במורים
(15.05.17)
צודקת!!!!!
נראה מישהו מכל המתלוננים שורד יום אחד בכיתה או אפילו במסדרונות בית הספר...
פרגנו לאנשי החינוך העתיד של הילדים שלכם בידיים שלהם במקום להתייחס למקצוע הזה כאל מקצוע עלוב ושולי...
לא פלא שאחר כך יש אלימות כלפי מורים בבתי ספר...
179. במקום שהורים ומורים ישסעו אחד בשני הנה הבעיה האמתית:
מבינה גם את ההורים   (15.05.17)
בכל מדינה מתוקנת עד אחר הצהריים יש מקום שבו ילד שוהה בתום יום לימודים או בחופשות.

אין דבר כזה שילד לא יהיה לו מה לעשות זוהי תפקידה של המדינה לדאוג למקומות ולשעות.

אך מה במדינת ישראל עושים? נותנים להורים העמלים קשה לשבור את הראש ואת הכיס

על פתרונות שבמדינות מתוקנות כבר קיימים על חשבון המדינה ולא על גבם העייף של ההורים.
180. צריך לפטר את כל המורים במכה אחת ולבנות את מערכת החינוך מחדש
כמו שעשו עם רשות ,   השידור הרקובה   (15.05.17)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה