תרבות ובידור  מוזיקה  מגזין מוזיקה
המילון המלא
אריאנה מלמד
פורסם: 15.03.01, 11:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 84 תגובות ב-81 דיונים
31. ביקורת על הכתבה. כיום- 2003\7\27
כהן ,   תל אביב   (27.07.03)
יפה, הכתבה יפה אך לצערי היא לא לגמרי עשירה חסרים בה מונחים רבים אין הכתבה יכולה לשרתת סטודנטים או תלמידים אקדמאים למוסיקה או מוסיקולוגיה שמחפשים מידע יותר מעמיק - חבל! היא יכולה לשרת מתעניינים וחובבנים בלבד. עד שכבר כתבו חומר אינפורמטיבי במוסיקה בארץ, באינטרנט בעיברית כמובן שהיא לא תהיה מעמיקה לגמרי. למשל מה עם המושג: שקונה, ריצ'רקרה,קנצונה פסקליה ... אם יש על כך תשובה אשמח לקבלה בE-MAIL שלי, תודה.
32. אין ספק שעזרתם לי בעבודה...
(12.09.03)
הכנתי עבודה על מוצארט והמונחים הללו עזרו לי מאוד ... תודה
33. יפה, אבל חסר
צפוני ,   הצפון   (19.09.03)
יפה מה למשל לגבי קוצ'רטו גרוסו. ניתן להוסיף עוד
34. יש עוד מושגים שתוכלו להוסיף
מוסיקה בטירוף שלנו ,   אי שם   (28.09.03)
בעיקר בתחום המתקשר לאקוסטיקה כמו למשל מהו רזוננס,התאבכות גלים,תדירות תהודה,תיבת תהודה,צלילים הרמונים,סף שמיעה,סף כאב,סף חרשות,תנועה סינוסודאלית... וכיוצא בזה.. בסה"כ יש פה הסבר לא רע למושגים אך רובם מתקשרים לנושא אחד במוסיקה שהוא בעצם סוגי יצירות בכל התקופה של המוסיקה-תולדות המוסיקה. באמת חבל שאין פה מושגים הקשורים לשירה ולכלי הנגינה.
35. חסר קצת, לא?
א ,   דרום   (01.10.03)
הכתבה, או שבעצם המילון מונחים הזה נחמד מאוד, ואין לי ספק שהוא יכול לעזור להמון אנשים, אבל אם כבר אז כבר... אם התחלתם לעשות מילון מונחים למוסיקה אז אל תעשו חצי עבודה! חסרים מלא מושגים... אפילו כאלה ידועים... קחו בחשבון ותוסיפו.
36. אתר נחמד
דור כץ ,   עפולה   (03.12.03)
נהנתי מאוד מהכתוב באתר, ונעזרתי בכך לעבודה שקיבלתי בבית הספר
37. מונח חסר
ליאת ,   גבעתיים   (07.12.03)
למה אין פירוש למילה אסטרא-דיאגטית? האם המילה קיימת בכלל? או שאני הוטעתי
38. ורק רציתי לחזק ולהוסיף ולומר
ת   (23.12.03)
ורק רציתי לחזק ולומר את מה שאמרו מילא אי דיוקים סולחת עצלות נושאת בתוכה גם חן. אך הנמכת האחר למען האדרת שנינות אין קץ ? מה עשה לך רע דויד ד'אור איש טוב ורחב לב . אוהב לשיר . משמח לב . נוגע . מותר לבקר בעולם חופשי ונאור . אכן . אך מה משרת לך אריאנה מלמד ? חג אורים - והיית אך שמח
39. תשובה ל10
פלצן צמרת   (25.01.04)
בגלל שגדולי המוסיקה הקלאסית היו גרמנים (לפחות החלק הארי מבינהם...)
40. who wrote this sh*t?
א) מוצרט הוא זה עם ה-40 פלוס סימפוניות ב) מה זאת אומרת לוותר על השמינית של לודויג ואן? נוותר על הכתבה האומללה הזו! ג) דווקא היותר מוכרות של מוצרט הן 25 ו-41 . בקיצור, אם דור חדש צריך ללמוד מה זה קלאסי מכתבות כאלה - Ignorance is bliss J
41. תחנה מצויינת
יאיר ,   מרכז   (26.01.04)
תחנה מצויינת למוסיקה קלאסית http://www.cpr.org/listen/listen_classical.htm
42. לא בסדר!
(31.01.04)
איזה מן מילון מביע את דעתו?! בושה וחרפה!
43. בנוגע לתגובות 26-39... לאן נעלמתן?! ^_^
ג. יפית היפה   (31.01.04)
44. מיסה כל שבוע?
לירונה ,   צפון   (29.02.04)
עוד כמה תיקונים: מיסה היא טקס התפילה הקתולי. באך, כפרוטסטנט, לא כתב מיסות כל שבוע. הוא כתב קנטטות. הוא כתב מיסות בודדות, כנראה כ"כרטיס ביקור" לבקשות עבודה או מימון מחוץ לעבודתו הקבועה. חמשת הפרקים המוכרים של המיסה (קיריה וכו') אינם לימי חול בלבד. אלה הפרקים שחוזרים כל יום מימות השנה,לעומת פרקים אחרים שהם שונים בכל יום מימות השנה. המלחינים העדיפו להלחין את הפרקים הקבועים, ולכן אנחנו מכירים רק את שמותיהם. אין דבר כזה אצ'לרטו. יש אצ'לרנדו, ופירושו "האצה". לא בהכרח מאיטיות רבה למהירות רבה. אפשר גם ממהירות מתונה לקצת יותר מהר. כנ"ל - ריטַרדנדו וגם ריטֶנוּטו - פירושם "האטה", לאו דווקא מקצה הסקאלה לקצה השני. קוראל - זה בעברית אלמוג. המונח המוסיקלי הוא "כוראל", והוא איננו שם כולל ליצירות למקהלה. הוא מתייחס לשיר העדה בכנסיה הפרוטסטנטית, שהושר במקור בקול אחד, ובהמשך זכה לעיבודים בארבעה קולות כדי שהמקהלה תוכל ללוות או להוביל את שירת הקהל. הכוראלים המוכרים הם בעיבוד של באך. וזה רק חלק קטן מהטעויות. חבל.
45. וואריאציות גולדברג/באך
דור   (13.04.04)
סחתיין על ההשקעה אולי תביאי אחד יותר מפורט בהמשך? יהיה ממש נחמד
46. לביקורתיים סדרתיים
אנה ,   תל-אביב   (15.04.04)
הכתבה מיועדת לקהל הרחב ולא ל"מומחים" שמצאו לנכון לקטול בגלל שטויות או סתם קטנוניות (באמת, אנשים, זו לא אינציקלופדיה, אלא מילון מקוצר לבורים שבינינו) לכן, לפני שאתם קופצים להגיב ולהתפאר בידע שלכם, תספרו עד עשר ותתאפקו אלא אם כן זה באמת חשוב
47. הערות
שהם טלקר ,   בכורים כרמאל גבעת רם   (04.05.04)
האתר בסדר רק צריך להכניס קצת יותר דברים באות ק' כמו קרן יער קרן צרפתית וגם צריך להכניס יותר דברים באות ט' כמו טימפני ומה עם שירה? למה שלא תעשו את כל זה ככה לאתר יהיה יותר ריטינג אז אם תשנו זה יעשה לי מצב רוח טוב בתודה שהם טלקר בכבודה ובעצמה.
48. סימפוניה
נגסט ,   דרום   (12.06.04)
הייתי רוצה לדעת עוד על הסימפוניות השונות בעיקר על הסימפוניה "הפסטוראלית "(השישית) של ביטוהבן, אך בסך הכל אני מרוצה
49. 40 סמפוניות
emel ,   t a   (28.11.04)
שמח לדעת שבטהובן כתב יותר סמפוניות מהתשע שאני מכיר. תודה!!!
50. הגיע המזן שנראה בynet קצת יותר על מוסיקה קלאסית!
אלי ,   ירושלים   (28.11.04)
51. לשלמה מירושלים-תפסיק להתנשא! קול המוזיקה
רמי ,   תל-אביב   (28.11.04)
כבר מזמן לא מה שאנחנו רוצים לשמוע. כל הכבוד לאריאנה מלמד.
52. די מבאס
תאי   (13.01.05)
לא ממש ברמה ומלא שגיאות הערות דביליות (מה זה להתחנחן למישהו?) והחוצפה: ואיזו חוצפה לכתוב שאפשר לוותר על הסמפוניה הראשונה השנייה הרביעית והשמינית של בטהובן - טוב שלא על כל התשע.... עדיף לוותר על מילון מבזה שכזה
53. ביזיון
(13.01.05)
לכותבי המילון! קהל קוראי האינטרנט ראוי למשהו יותר רציני ומן הראוי לתקן את השגיאות הרבות ולהסיר את דברי ההבל ה"מסתחבקים"
54. מונחים במוסיקה
רינת ,   מרכז הארץ   (02.02.05)
שלום, מבקשת סיוע במונחים מוסיקאלים עבור עבודה של בני בכיתה ג'. אותם לא מצאתי באתר. אודה על כל מידע. מקצב , דנמיקה, סולפג', אוסטינטו, קנון, אוקטבה , אקורד , ארפג'ו, קרצ'נדו , דימינואנדו, סינקופה, רולדו, משקל, מבנה מוסיקאלי. בהמון תודה
55. כנסי רגע...
סמדי   (09.02.05)
נראה לי שזה דווקא בדיוק מה שצריך... אם את רוצה משהו קצת יותר מפורט - חפשי באנציקלופדיה - כאן הם התכוונו לתת רק את ההגדרות, ולא סיפורים. רצו לתת קרע כללי לקוראים, כדי שיבינו את התמונה הכללית, וזה לא משנה אם הם בני 5 או 50... (סמדי החפרנית...) אז זהו.... בי=)
56. ומה אם אצלרנדו? פיאניסימו? פרסטו? גראווה???
(09.02.05)
57. הערה חשובה
דיאנה ,   בת-ים   (15.03.05)
"וריאציות גולדברג" נכתבו על-ידי י.ס. באך ולא ע"י בטהובן !!
58. סימפוניות
אלי יפה ,   ירושלים   (06.04.05)
אכן, טוב לראות ולשמוע אתכם. אכן, בטהובן כתב יותר מ-9 סימפוניות, בכתובים יש פרק סימפוני במי במול שהיה הראיון לסימפוניה העשירית. אך לא רק סימפוניות, אנחנו מרבים לדבר על 5 קונצרטים לפסנתר אבל בטהובן בנוסף לאילו החמישה כתב גירסה פסנתרנית לקונצרט לכינור אך בנוסף לכך קונצרט נוסף לפסנתר שכתב לפני החמישה המפורסמים. אהל בטהובן לא לבד. אנחנו מכירים 6 סימפוניות של צ'ייקובסקי, אך למעשה ישנה סימפוניה שביעית, אנחנו מכירים קונצ'רטו לצ'לו יחיד של דבוז,ק אך דא עקא יש קונצרט נוסף שכתב לכלי הזה וישנם עוד ועוד. כל הכבוד לכם על העירנות.
59. כל הכבוד, אבל יש מקום להשקיע יותר
גל ,   מכמנים   (09.04.05)
מה עם מונחים כמו דיויזי, סולטסטו, בסו אוסטינטו וכו' וגם כדאי להרחיב על מושגים חשובים. סונטה, לרוב בעלת 3 פרקים
60. כל כך הרבה מידע שגוי/חסר
יובל ,   נתניה   (28.06.05)
לדוגמא: לכתוב על סונטה/סימפוניה "יצירה" זו שטות. ההגדרה של כל אחת מאלו ארוכה יותר מהמלון הזה. ווריאציות גולדברג הן של באך. לבטהובן יש אחרות - חלקן מובנות בסונטות בין אם הוא מצהיר עליהן, ואם הוא לא. שמעי את הסונטה הראשונה של בטהובן - פרק רביעי חלק אמצעי. זה עדיין פרסטיסימו, ועם כל-הכבוד אפשר להבין שם הכל בבירור. עוד דבר. להזכיר את מוצרט כל-כך הרבה פעמים זו פשוט שטיפת מוח. מוצרט היה גאון-פופ, ולא יותר מזה. הוא מלחין טוב רק בשביל תינוקות שחושבים שיש דבר כזה דיסוננס, קונסוננס וקונסוננס מוחלט. עם כל הכבוד, מנגינה שמורכבת רק מדיסוננסים נשמעת הרבה יותר טוב מזו המורכבת מקונסוננסים מוחלטים, ולא רק במוח - גם באוזן (אילו שטויות כתבת על מוסיקה מודרנית...) אלו המלחינים עליהם אני ממליץ: רחמנינוב, פרוקופייב, ליצט, סקריאבין, רימסקי קורסקוב, בטהובן, באך ושופן (לא על הפרלודים שלו - הם נוראים ואיומים)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה