|
|
|
|
ציר ירקות
/ גיא רובננקו
|
חומרים
|
2 בצלים בינוניים |
2 גזרים |
4 גבעולי סלרי כולל העלים, או שורש סלרי בינוני |
1 כרשה, החלק הלבן בלבד |
1 שורש פטרוזיליה |
1 עגבנייה בשלה |
2 עלי דפנה |
צרור קטן של פטרוזיליה |
צרור קטן של שמיר |
2-3 ענפי טימין טרי |
2 גרגרי פלפל אנגלי |
1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים |
1 כפית מלח |
2 כפות שמן זית לטיגון |
אופן ההכנה |
- מקרצפים ושוטפים את היטב את הגזר ואת שורש הפטרוזיליה (אין צורך לקלף). חותכים גס את כל הירקות מלבד העגבנייה (משאירים אותה שלמה בבישול).
- מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, כרשה ושורש פטרוזיליה. מטגנים תוך ערבוב על אש גבוהה מספר דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, יוצקים 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה ברתיחה עדינה.
- מכבים את הלהבה ומסננים את הציר שהתקבל ומקררים.
| חזרה | | |