|
|
|
|
לחם ממולא
/ נורית
|
חומרים (4 מנות)
|
לבצק: |
1 ק"ג קמח |
1 שקית שמרית |
מים לפי הצורך |
קורט מלח |
קורט סוכר |
למילוי: |
אחד או יותר מהבאים: גבינות קשות או צהובות, או גבינות עיזים, פלפלים וחצילים קלויים, עגבניות מיובשות או טריות, רוטב פסטו, בזיליקום טרי |
אופן ההכנה |
- ממיסית את השמרים בכוס מים חמים.
- מערבבים בקערה, את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים המומסים ומתחילים ללשו. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שנוצר בצק אחיד. מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים - כל כדור משמש להכנת מנה אחת (אפשר להקפיא את המנות בהן לא משתמשים).
- מרדדים כל כדור ומניחים במרכזו את המילוי הרצוי. סוגרים את הבצק על המילוי כמו רולדה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
אפשר להקפיא לחמים מוכנים, להפשיר ולחמם לפני ההגשה .
| חזרה | | |