שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם ממולא / נורית


חומרים (4 מנות)
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
מים לפי הצורך
קורט מלח
קורט סוכר
למילוי:
אחד או יותר מהבאים: גבינות קשות או צהובות, או גבינות עיזים, פלפלים וחצילים קלויים, עגבניות מיובשות או טריות, רוטב פסטו, בזיליקום טרי
אופן ההכנה
  1. ממיסית את השמרים בכוס מים חמים.
  2. מערבבים בקערה, את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים המומסים ומתחילים ללשו. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שנוצר בצק אחיד. מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים - כל כדור משמש להכנת מנה אחת (אפשר להקפיא את המנות בהן לא משתמשים).
  4. מרדדים כל כדור ומניחים במרכזו את המילוי הרצוי. סוגרים את הבצק על המילוי כמו רולדה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
    אפשר להקפיא לחמים מוכנים, להפשיר ולחמם לפני ההגשה .



חזרה