שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מג'דרה עם פטריות / דני אין דה קיצ'ן


חומרים (6 מנות)
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס אורז בסמטי
בצל גדול, פרוס דק
2 שיני שום קלופות וקצוצות
1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
כמון
אופן ההכנה
  1. שוטפים ומסננים את העדשים, שמים בסיר עם 2 כוסות מים, כפית שמן זית ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות (אם העדשים הושרו הזמן מתקצר).
  2. מוסיפים את האורז לסיר ומשאירים להתבשל על אש קטנה עוד כ-10 דקות, או עד שכל המים מתאדים. יש להשאיר את המכסה של הסיר קצת פתוח.
  3. בזמן שהאורז והעדשים מתבשלים, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שמתרככים. ניתן להוסיף טיפה של מים שלא יישרפו.
  4. מוסיפים את הפטריות ואת הכוסברה ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר המוכן של האורז והעדשים. מתבלים במלח, פלפל וכמון ( אפשר להחליף את הכמון בגראם מסאלה).
  6. מערבבים הכל ביחד ומשאירים עוד כ-5 דקות על אש קטנה. מכבים את האש. משאירים עוד כ-5 דקות ומגישים.



חזרה