|
|
|
|
מג'דרה עם פטריות
/ דני אין דה קיצ'ן
|
חומרים (6 מנות)
|
1 כוס עדשים ירוקות |
1 כוס אורז בסמטי |
בצל גדול, פרוס דק |
2 שיני שום קלופות וקצוצות |
1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות |
חופן כוסברה קצוצה |
שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
כמון |
אופן ההכנה |
- שוטפים ומסננים את העדשים, שמים בסיר עם 2 כוסות מים, כפית שמן זית ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות (אם העדשים הושרו הזמן מתקצר).
- מוסיפים את האורז לסיר ומשאירים להתבשל על אש קטנה עוד כ-10 דקות, או עד שכל המים מתאדים. יש להשאיר את המכסה של הסיר קצת פתוח.
- בזמן שהאורז והעדשים מתבשלים, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שמתרככים. ניתן להוסיף טיפה של מים שלא יישרפו.
- מוסיפים את הפטריות ואת הכוסברה ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את תכולת המחבת לסיר המוכן של האורז והעדשים. מתבלים במלח, פלפל וכמון ( אפשר להחליף את הכמון בגראם מסאלה).
- מערבבים הכל ביחד ומשאירים עוד כ-5 דקות על אש קטנה. מכבים את האש. משאירים עוד כ-5 דקות ומגישים.
| חזרה | | |