שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה לברק בעשבי תיבול, לימון ושקדים / רז קוסקה, שף מסעדת "הצדף"


חומרים (2 מנות)
2 פילטים של לברק, נקיים מאידרות
50 גרם חמאה
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן, קצוץ דק
1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות
1/4 כוס יין לבן יבש
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס מים
1/2 כף עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כף טרגון קצוץ
1/4 כף קורנפלור
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה
  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט, מניחים את הלברק, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 8-7 דקות.
  2. מאדים במעט שמן את השום הקצוץ, הבצל והפלפל. מוסיפים את היין ומיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים על פי הטעם. ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את עשבי התיבול.
  3. מניחים את הפילה האפוי במחבת ומכבים את הלהבה. נותנים לדג "לספוג" את הטעמים במשך 5 דקות. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בשקדים הפרוסים הקלויים.

חזרה