|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פילה לברק בעשבי תיבול, לימון ושקדים
/ רז קוסקה, שף מסעדת "הצדף"
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (2 מנות)
|
2 פילטים של לברק, נקיים מאידרות |
50 גרם חמאה |
1 שן שום כתושה |
1 בצל קטן, קצוץ דק |
1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות |
1/4 כוס יין לבן יבש |
מיץ מ-1/2 לימון |
1/2 כוס מים |
1/2 כף עלי בזיליקום קצוצים |
1/2 כף טרגון קצוץ |
1/4 כף קורנפלור |
קורט אגוז מוסקט מגורר |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
1 כף שקדים פרוסים וקלויים |
אופן ההכנה |
- מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט, מניחים את הלברק, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 8-7 דקות.
- מאדים במעט שמן את השום הקצוץ, הבצל והפלפל. מוסיפים את היין ומיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים על פי הטעם. ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את עשבי התיבול.
- מניחים את הפילה האפוי במחבת ומכבים את הלהבה. נותנים לדג "לספוג" את הטעמים במשך 5 דקות. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בשקדים הפרוסים הקלויים.
| חזרה | | |