|
|
|
|
חלה מתוקה
/ בלה קיצוני
|
חומרים
|
5 כוסות קמח |
1.5 כוסות מים פושרים |
1 ביצה |
3/4 כוס סוכר |
1/2 כוס שמן |
40 גרם שמרים טריים |
מלח |
לציפוי: |
ביצה טרופה |
פרג או שומשום |
לסירופ: |
5 כפות סוכר |
6 כפות מים |
1 כף תמצית וניל |
אופן ההכנה |
\
- ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מהמים הפושרים ומתפיחים (רצוי לשים בתוך כלי עם מים חמים, זה מזרז את תהליך התפיחה).
- שמים את שאר החומרים פחות כוס אחת של קמח, בתוך קערת מערבל.
- לאחר שהשמרים תפחו, מוסיפים אותם לחומרים בקערה ולשים בצק.
- את כוס הקמח הנוספת מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לידיים ולדפנות הקערה (ייתכן שיהיה צורך בתוספת של קמח).
- מכסים את הקערה בניילון ומגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
- מחלקים לשלושה חלקים, וכל חלק לשלושה או ארבעה חלקים. מעציבים לצורת גליל וקולעים שלוש צמות.
- מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה את (2 בתבנית ו-1 בתבנית נוספת) מורחים בביצה ומפזרים פרג או שומשום.
- מתפיחים שוב כחצי שעה (אפשר בתנור מחומם מעט).
- אופים במשך 30-20 דקות בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר, מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל.
- מוציאים את החלות מהתנור ומורחים את הסירופ.
| חזרה | | |