סלט חצילים וטחינה (באבא גנוש)
/ יעל גרטי
מתכון זה משתמש בחצילים קלויים. לרוב כוללים מתכוני באבא גנוש מיץ לימון ופטרוזיליה, הסלט הזה טעים מאוד בלעדיהם.
|
חומרים
|
1 חציל בלאדי גדול |
2 כפות טחינה גולמית איכותית |
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות |
מעט מלח |
אופן ההכנה |
- קולים את החציל ומצננים מעט. קולפים את החציל בעדינות ומניחים את בשרו במסננת, להגרת נוזלים.
- מועכים את בשר החציל בעזרת כף עץ, מוסיפים טחינה ומערבבים עד להִטמעות.
- מוסיפים שן שום כתושה ומעט מלח ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד שן שום כתושה ומלח לפי הטעם. מגישים או מאחסנים בקופסה סגורה במקרר עד להגשה.
|
חזרה |