שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה ולימון / דורית רבקין

כשאני מביאה את העוגה הזו איתי לאיזה מקום, יש לי את המתכון בתיק בגלל, שתמיד, אבל תמיד, מבקשים אותו. היא קלה להכנה ומהירה, יפה מאד, לימונית ולא מתוקה מדי. המרקם הקל וה"נמס בפה" עושה אותה עוגה אידאלית לימות הקיץ.


חומרים
לבצק:
1/3 חבילת מרגרינה
2 כפות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 חלמון
1 כוס קמח תופח
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
750 גרם גבינה לבנה 9%
5 חלמונים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון בינוני
7 כפות סוכר
לציפוי:
5 כפות סוכר
6 חלבונים
מיץ מ-1/2 לימון
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק ומשטחים בתבנית, משטחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך 10 דקות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי לקרם חלק, משטחים על הבצק ואופים במשך 10 דקות נוספות.
  3. מקציפים את החלבונים, הסוכר ומיץ הלימון לקצץ יציב. מורחים על הגבינה האפויה ומחזירים לתנור החם.
  4. אופים 5-7 דקות, עד להשחמה. מקררים מעט ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.



חזרה