שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה סלמון על פירה זיתים / אילון


חומרים (4 מנות)
לדג:
4 פילטים של סלמון (ברוחב 8 ס"מ, רצוי ממרכז הדג), מנוקים מעצמות
מלח ופלפל שחור
לטיגון שמן זית
1/2 כוס עירית קצוצה
ענף טימין
לפירה:
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
1 שן שום קלופה
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים וטחונים למשחה
מלח
אופן ההכנה
  1. מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה עם השום במים, עד להתרככות. מסננים את המים ומחזירים לאש לאידוי יתרת הנוזלים. מועכים, מוסיפים את החלב, החמאה והזיתים הטחונים (למעט כפית אחת שנשאיר לרוטב). ממליחים לפי הטעם ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הדגים: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית עם ענף הטימין.
  4. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים, ומטגנים עם הצד של העור קודם - טיגון קל עד להשחמה. הדגים לא צריכים להיות מבושלים בטיגון אלא רק אטומים ממנו. מעבירים לתבנית כשהצד היפה שלהם כלפי מעלה, מפזרים מעט עירית ומכניסים לתנור ל-7-5 דקות עד שהם מוכנים.
  5. הגשה: מניחים ערימה של פירה בצלחת (אם יש פורמות אפשר להעזר בהן לקבלת מראה "מעוצב" יותר) ומניחים מעל את הדג. מערבבים כפית של משחת הזיתים בשמן זית ומזליפים מסביב לצלחת, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
חזרה