שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סרדינים ממולאים ומטוגנים ברוטב צ'רמולה / בני סיידא

מקור המנה במרוקו. הסרדינים הטריים זולים וקלים מאוד לניקוי. השיטה מוסברת בהמשך.


חומרים
1 ק"ג סרדינים טריים
1 כוס כוסברה קצוצה
10 שיני שום כתושות
1 כף כמון
חריסה חריפה, לפי הטעם
מלח
1/2 כוס קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1/2 כוס חומץ
1/3 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה חריפה
6 שיני שום כתושות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח
אופן ההכנה
  1.  מנקים את הדגים: מסירים את הראש והזנב, עושים חתך בבטן מהראש לכיוון הזנב, מוציאים את הקרביים ומסלקים את האדרה. שוטפים היטב, מייבשים ומשטחים כל דג. 
  2. מערבבים בקערה את הכוסברה, השום, הכמון, חריסה ומלח. מניחים על משטח העבודה דג כשהעור כלפי
  3. מטה. שמים על הדג מעט מהמלית ומכסים בדג נוסף כשצד העור כלפי מעלה. מתקבל זוג סרדינים צמודים. מכינים כך את כל הדגים. 
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את צמדי הדגים משני הצדדים, טובלים בביצה טרופה ושוב בקמח ומטגנים עד להזהבה.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים עם הדגים.


חזרה