|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קרואסונים
/ בלה קיצוני
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
80 גרם שמרים טריים |
2.5 כוסות מים פושרים |
2/3 כוס סוכר |
1 ק"ג קמח |
2 חלמונים |
2 ביצים |
2 כפיות מלח |
2/3 כוס שמן |
2 חבילות (400 גרם) מרגרינה או חמאה |
שוקולד מריר או חמאה למילוי |
1 ביצה טרופה - להברשה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את השמרים בכוס אחת מהמים + כף סוכר ומעמידים עד שהם תוססים (כ-15 דקות).
- בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים פרט למרגרינה, או החמאה ולחומרי המילוי וההברשה.
- מוסיפים את תערובת השמרים, ועוד מים פושרים (בהדרגה) ולשים לבצק אחיד. במידה והבצק דביק מדי - מוסיפים עוד קמח. מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לריבוע בגודל 40X40 ס"מ. מורחים על כל ריבוע 100 גרם מרגרינה, או חמאה. מקפלים 1/3 מהבצק ועליו את ה-1/3 הנוסף ומגלגלים לגליל. מעבירים לשקית ניילון ומקפידים שישאר לבצק מקום לתפוח. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (או מקפיאים ומפשירים לפני השימוש).
- לאחר הקירור, מחלקים כל חלק של בצק ל-2 עד 3 חלקים שווים. מרדדים למלבן בגודל 40X20 ס"מ בערך, וחותכים בעזרת גלגלת למשולשים. מניחים על כל משולש קוביית שוקולד (אם רוצים מתוק), או קוביית חמאה ומגלגלים לקרואסון.
- מברישים בביצה טרופה, מתפיחים שוב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה במשך כ-20 דקות.
כשהקרואסונים יוצאים מהתנור אפשר למרוח אותם בסירופ (5 כפות סוכר + 6 כפות מים - לבשל ולהוסיף כף תמצית וניל)
| חזרה | | |