שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

המבורגר פטריות ושעועית / מרב ברזילי


חומרים (4 מנות)
200 גרם (1 חבילה) פטריות יער
1 בצל קטן סגול קצוץ
1 גזר מגורד
1 כוס שעועית לבנה מושרה ומבושלת היטב
5 כפות פירורי לחם (עדיף מקמח מלא)
25 גרם (3 כפות) שיבולת שועל קלויה
2 כפות קטשופ
2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מסדרים את הפטריות בתבנית, זולפים מעט שמן זית וזורים מלח גס. צולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות. מסננים מנוזלים, מקררים מעט וקוצצים.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר וכשהוא מתרכך גם את השעועית. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. מוסיפים את הפטריות ושאר המרכיבים ומצננים.
  3. יוצרים קציצות בצורת המבורגר במשקל של כ-200 גרם כל אחת, מתיזים או מברישים אותם במעט שמן זית.
  4. מסדרים את ההמבורגר בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
  5. מגישים עם עם ירקות, מלפפון חמוץ, איולי או קטשופ.

חזרה