|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
המבורגר פטריות ושעועית
/ מרב ברזילי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
200 גרם (1 חבילה) פטריות יער |
1 בצל קטן סגול קצוץ |
1 גזר מגורד |
1 כוס שעועית לבנה מושרה ומבושלת היטב |
5 כפות פירורי לחם (עדיף מקמח מלא) |
25 גרם (3 כפות) שיבולת שועל קלויה |
2 כפות קטשופ |
2 ביצים |
2 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה |
קמצוץ מלח |
קמצוץ פלפל שחור גרוס |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מסדרים את הפטריות בתבנית, זולפים מעט שמן זית וזורים מלח גס. צולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות. מסננים מנוזלים, מקררים מעט וקוצצים.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר וכשהוא מתרכך גם את השעועית. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. מוסיפים את הפטריות ושאר המרכיבים ומצננים.
- יוצרים קציצות בצורת המבורגר במשקל של כ-200 גרם כל אחת, מתיזים או מברישים אותם במעט שמן זית.
- מסדרים את ההמבורגר בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
- מגישים עם עם ירקות, מלפפון חמוץ, איולי או קטשופ.
| חזרה | | |