|
|
|
|
סלט בורגול, פטריות ועלים
/ מרב ברזילי
|
חומרים (2 מנות)
|
1 כוס בורגול גס |
200 גרם פטריות קצוצות גס (מומלץ לערבב פטריות שמפניון, פטריות פורטובלו ופטריות יער) |
2 עגבניות, קצוצות גס |
1/2 בצל סגול, קצוץ גס |
8 עלי חסה קרועים לפיסות |
2 כפות נענע קצוצה |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
לרוטב: |
מיץ מ-1תפוז |
מיץ מ-1לימון |
2 שיני שום פרוסות |
1/4 כוס שמן זית |
קמצוץ מלח גס |
קמצוץ פלפל שחור |
עלים מ-1 גבעול רוזמרין |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מניחים לנוח עד גמר הכנת הסלט.
- שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים רותחים או קרים. מכסים ומניחים לבורגול לספוג את המים (5 דקות במים רותחים, 20 דקות במים קרים).
- מסננים את הבורגול מהמים ומוסיפים את שמן הזית. מעבירים לקערה ומצננים.
- כשהבורגול התקרר מוסיפים לו את הפטריות, הבצל, העגבניות, הנענע והפטרוזיליה. יוצקים את הרוטב ומגישים.
| חזרה | | |