שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות תפוחי אדמה וטונה / דנית סלומון

שילוב הטעמים לקוח מהסנדוויץ' התוניסאי. מגישים את הקציצות עם פלחי ביצים קשות, לימונים כבושים, צלפים והריסה. מנה עיקרית בארוחה קלה, או חטיפים.


חומרים (-2 מנות)
500 גרם תפוחי אדמה (2 גדולים)
1 בצל קטן, קלוף ומגורר גס
2 קופסאות (180-160 גרם כ"א) טונה משומרת, מסוננת היטב ומפוררת
1 ביצה טרופה
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית עלי שמיר קצוצים דק
1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
מלח
2 כפות קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 20-15 דקות - תפוחי האדמה צריכים להיות כמעט מבושלים אך לא רכים ומתפוררים. כדי לבדוק את דרגת הבישול נועצים להב סכין לתוך תפוח האדמה - הלהב צריך להיתקל בהתנגדות רק כשהוא מגיע קרוב למרכז. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את הבישול. מצננים את תפוחי האדמה עד שאפשר לטפל בהם, קולפים ומגררים אותם על מגררת גסה לתוך קערת ערבוב גדולה.
  2. מוסיפים לקערה בצל מגורר, טונה מפוררת, ביצה טרופה, לימון כבוש, פטרוזיליה, שמיר, פפריקה, פלפל ומלח לפי הטעם ומערבבים. בוזקים את הקמח ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
  3. מחממים שמן בעומק 1 ס"מ במחבת בינונית מעל להבה בינונית. מעצבים קציצות מוארכות בעזרת כף מרק - נוטלים כף גדושה מתערובת הקציצות ומחליקים את פני הקציצה ביד. דוחפים את הקציצה מהכף אל השמן החם ומשטחים קלות בגב הכף. מטגנים את הקציצות בשמן החם במשך 5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות יפה. מוציאים מהשמן בכף מחוררת ומספיגים על שכבה כפולה של נייר סופג.
  4. מגישים חם או צונן, בלוויית ביצים קשות, לימונים כבושים, ירקות ורוטב הריסה לחובבי החריף.

חזרה