שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט ריקוטה עם תאנים / מיכל וקסמן

זו עוגה לא מאוד מסובכת להכנה ובהחלט שווה כל טרחה, כך שגם אם אתם לא מצטיינים בבצקים ובעוגות - כדאי לנסות. התוצאה תגרום שמחה רבה לכם ולכל מי שיזכה לטעום ממעשה ידכם.


חומרים
1.5 כוסות קמח לבן
1/4 כוס סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות שמנת מתוקה לקצפת
1 חלמון ביצה
250 גרם (1 חבילה) ריקוטה
150 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה (בערך 2/3 כוס) בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
6-7 תאנים בשלות אבל מוצקות
1 חבילה שעועית (לשימוש כמשקולת לאפייה עיוורת)
אופן ההכנה
  1. הבצק: מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה. מערבבים בעזרת הידיים תוך כדי מעיכה ופירור עד שמתקבלים פירורים גסים וגדולים יחסית. טורפים את השמנת וחלמון הביצה ביחד ומוסיפים לפירורי הבצק. מערבבים במזלג או בידיים עד שנוצרת מסה אחת שניתן להרימה כגוש מהקערה. הזהרו מעיבוד ולישה מיותרים, הם פוגעים בפריכותו הסופית של הבצק.
  2. מועכים את גוש הבצק לדיסק בקוטר 15 ס"מ בערך, מכסים היטב בניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית טארט בקוטר 24-25 ס"מ עם שוליים נמוכים.
  4. מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את דיסק הבצק מהמקרר ומרדדים בזהירות לעיגול שקוטרו גדול ב-2-3 ס"מ מקוטר התבנית. הבצק פריך מאוד והוא נקרע בקלות יחסית. אפשר לעבוד עם המערוך בכיוון אחר כל פעם ומדי פעם לגלגל את הבצק על גבי המערוך ולשטח אותו חזרה על צידו השני.
  5. כשהבצק מגיע לקוטר הנכון מגלגלים אותו על גבי המערוך, מרימים בעדינות ומניחים על גבי התבנית. בעזרת האצבעות מהדקים את הבצק לתבנית ומתקנים אזורים דקים מדי וקרעים. חותכים את שולי הבצק שבולטים מעבר לשולי התבנית ושומרים לצורך תיקונים.
  6. מניחים נייר אפייה על פני הבצק כך שיכסה את כולו, כולל שוליו. שופכים על גבי הנייר את השעועית ומפזרים באופן אחיד על פני התבנית. השעועית תשמש כמשקולת שתמנע מהבצק להתנפח. זה נקרא "אפייה עיוורת" ומטרתה לקבל טארט עם תחתית פריכה ולא סמרטוטית.
  7. מכניסים את התבנית עם נייר האפייה והשעועית לתנור ואופים 30-35 דקות. מוציאים. מפנים בזהירות את השעועית (אפשר לקרר ולשמור לאפייה הבאה). מסירים בזהירות את נייר האפייה. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב אבל לא נשרף. מוציאים ושומרים בצד. משאירים את התנור דולק.
  8. המילוי: שמים בקערת המיקסר את הריקוטה, הגבינה או המסקרפונה, סוכר ומלח. מקציפים במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים זו אחר זו. מערבבים עד שכל ביצה נעלמת בתערובת.
  9. שופכים את קרם הגבינות אל תוך בצק הטארט האפוי.
  10. אופים את הטארט עם מילוי הריקוטה 30-35 דקות או עד שהמילוי מתנפח בצדדים אבל נשאר קצת רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית. כשהטארט בטמפרטורת החדר מכניסים למקרר ומוציאים קצת לפני ההגשה.
  11. מסירים את השפיץ של התאנה, זה שחיבר אותה פעם לענף, וחוצים אותה לאורכה. חותכים כל חצי לשלושה פלחים. מסדרים את הפלחים על גבי הטארט, כך שפנים התאנה כלפי מעלה. מגישים בטמפרטורת החדר. אפשר להכין את הטארט יום קודם ולקשט בתאנים ממש לפני ההגשה
חזרה