שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סטייק טופו בקרם קוקוס / הילה שוורץ ואורי קרן

וריאציה טבעונית זו על סטייק בשמנת וחרדל היא מנה קלה ופשוטה להכנה הזוכה לתשבוחות גם מחובבי סטייקים מדממים. הסטייקים נצרבים תחילה ואז מבושלים ברוטב שמנתי מקרם קוקוס (שטעמו, אגב, אינו כשל קוקוס).


חומרים (2 מנות)
1 חבילה (300 גרם) טופו (במרקם רגיל - לא 'רך' או 'בטעמים')
1/4 כוס רוטב סויה
1.5 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל דיז'ון איכותי
1/2 פחית קרם קוקוס (19% או 24% שומן)
לתיבול: פלפל אנגלי כתוש, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
  2. המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, החומץ והחרדל ומעבירים לקופסת פלסטיק אטומה. מניחים את פרוסות הטופו בקופסה ומנערים היטב כדי שהמרינדה תיספג מכל העברים. מניחים את הקופסה במקרר לכמה שעות (החרוצים - ללילה. למאלתרים - גם שעתיים יספיקו).
  3. מחממים מעט שמן במחבת סטייקים (מחבת ברזל עם פסים) באש הכי גדולה. מוסיפים למחבת פלפל אנגלי.
  4. מוציאים את הטופו מהמרינדה, ומעבירים אותו (יבש מנוזלים) למחבת. לוחצים על הטופו במרית עץ - צליל חריכה (טסססס) צריך להישמע. לאחר כמה דקות, כשהטופו עוטר בפסים חומים, הופכים לצד השני ולוחצים שוב עד לחריכה.
  5. מוסיפים את קרם הקוקוס, וכמחצית מנוזלי המרינדה. מבשלים עוד כמה דקות לצמצום הרוטב, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. גיוונים: אפשר להוסיף גם מעט זרעי חרדל ו/או גרגרי פלפל ירוק שלמים (שהם יפים מאוד בהגשה, אבל גם יקרים וקשים להשגה). 
חזרה