סלט סלק ומוצרלה
/ ניר צוק, קורדיליה
להגיד שאני נהנה לבשל בקיץ זה שקר גס, לכן אני מעדיף להתמקד בסלטים קרים. מכיוון שאחי מגדל סלקים, כל "ילדיי" בקורדיליה אוכלים סלק.
|
חומרים (6 מנות)
|
2 צרורות רוקט שטופים היטב |
3 סלקים קלופים |
2 גבעולי זעתר טרי |
3-4 שיני שום קלופות |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
2 כדורי מוצרלה איכותית |
100 גרם צימוקים שחורים |
1 כוס ערק |
1 כוס יין אדום |
3 כפות סוכר |
מעט שמן זית |
מעט מיץ לימון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- ממלאים מים בסיר ומוסיפים את הסלקים הקלופים, שום, זעתר וקליפת לימון. מבשלים עד לריכוך הסלקים. מקררים וחותכים את הסלקים לקוביות.
- שמים בסיר את הערק והצימוקים ומביאים לרתיחה. כאשר הנוזל רותח מדליקים אותו בעזרת מצית על מנת שיישרף האלכוהול. מכבים את האש ומקררים.
- לרוטב יין אדום: שופכים את כוס היין והסוכר לסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ. מסירים מהאש ומצננים.
- חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות.
- חותכים את עלי הרוקט חיתוך גס.
- שמים את הסלקים, המוצרלה, הרוקט והצימוקים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מזלפים מעט מרוטב היין. מערבבים היטב.
|
חזרה |