שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט סלק ומוצרלה / ניר צוק, קורדיליה

להגיד שאני נהנה לבשל בקיץ זה שקר גס, לכן אני מעדיף להתמקד בסלטים קרים. מכיוון שאחי מגדל סלקים, כל "ילדיי" בקורדיליה אוכלים סלק.


חומרים (6 מנות)
2 צרורות רוקט שטופים היטב
3 סלקים קלופים
2 גבעולי זעתר טרי
3-4 שיני שום קלופות
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 כדורי מוצרלה איכותית
100 גרם צימוקים שחורים
1 כוס ערק
1 כוס יין אדום
3 כפות סוכר
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. ממלאים מים בסיר ומוסיפים את הסלקים הקלופים, שום, זעתר וקליפת לימון. מבשלים עד לריכוך הסלקים. מקררים וחותכים את הסלקים לקוביות.
  2. שמים בסיר את הערק והצימוקים ומביאים לרתיחה. כאשר הנוזל רותח מדליקים אותו בעזרת מצית על מנת שיישרף האלכוהול. מכבים את האש ומקררים.
  3. לרוטב יין אדום: שופכים את כוס היין והסוכר לסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ. מסירים מהאש ומצננים.
  4. חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות.
  5. חותכים את עלי הרוקט חיתוך גס.
  6. שמים את הסלקים, המוצרלה, הרוקט והצימוקים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מזלפים מעט מרוטב היין. מערבבים היטב.

 

חזרה