סלט קיצי
/ ניר צוק, קורדיליה
להגיד שאני נהנה לבשל בקיץ זה שקר גס, לכן אני מעדיף להתמקד בסלטים קרים. מכיוון שאחי מגדל סלקים, כל "ילדיי" בקורדיליה אוכלים סלק.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
3 סלקים |
2 תפוזים |
1/2 צרור בזילקום |
1/2 פלפל צ'ילי ירוק |
1 כף שמן אגוזים (לא חובה) |
מעט שמן זית |
מעט מיץ לימון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- קולפים את הסלקים, וחותכים ל"שערות" דקיקות ככל האפשר.
- בעזרת סכין חדה קולפים את התפוזים ומפלטים כך שנשאר רק ה"פילה" של הפרי.
- מפרידים בעדינות את עלי הבזיליקום
- פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות
- שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן אגוזים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
|
חזרה |