|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קישוא צלוי בשמש עם גבינת עזים ותימין
/ נעמי אבליוביץ'
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (2 מנות)
|
2 קישואים, פרוסים דק לעיגולים |
2 שיני שום, קצוצים דק |
1 פלפל חריף, קצוץ דק |
מיץ סחוט טרי מ-1 לימון |
2-3 כפות שמן זית |
מלח ים, לפי הטעם |
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם |
2 כפיות עלי תימין, מופרדים מהגבעול |
40 גרם גבינת עזים סנט מור, מפוררת |
רוטב צ'ילי חריף |
אופן ההכנה |
- בקערה מערבבים את עיגולי הקישוא עם שום, פלפל חריף, לימון ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל. משרים את הקישואים בתחמיץ בטמפרטורת החדר 15-30 דקות.
- מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ואם משתמשים בתנור, מחממים לחום של 120 מעלות.
- מסדרים את הקישואים בשכבה אחידה ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בקערה. צולים בשמש עד להזהבה או לחילופין בתנור כ-1/2 שעה.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת עזים מפוררת ועלי תימין, מנקדים בצ'ילי חריף ומגישים.
| חזרה | | |