שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קישוא צלוי בשמש עם גבינת עזים ותימין / נעמי אבליוביץ'


חומרים (2 מנות)
2 קישואים, פרוסים דק לעיגולים
2 שיני שום, קצוצים דק
1 פלפל חריף, קצוץ דק
מיץ סחוט טרי מ-1 לימון
2-3 כפות שמן זית
מלח ים, לפי הטעם
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם
2 כפיות עלי תימין, מופרדים מהגבעול
40 גרם גבינת עזים סנט מור, מפוררת
רוטב צ'ילי חריף
אופן ההכנה
  1. בקערה מערבבים את עיגולי הקישוא עם שום, פלפל חריף, לימון ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל. משרים את הקישואים בתחמיץ בטמפרטורת החדר 15-30 דקות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ואם משתמשים בתנור, מחממים לחום של 120 מעלות.
  3. מסדרים את הקישואים בשכבה אחידה ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בקערה. צולים בשמש עד להזהבה או לחילופין בתנור כ-1/2 שעה.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת עזים מפוררת ועלי תימין, מנקדים בצ'ילי חריף ומגישים.

 

 

חזרה