סלט פסטה ושלוש שעועיות
/ משה בראל
לסלט זה בחרנו בפסטה בצורת פעמונים - קמפנלה, הקימורים הטבעיים שלה התאימו לרוטב החמצמץ והמרענן. סלט זה דורש הכנה מוקדמת בגלל השימוש בשעועית יבשה שיש להשרות לילה קודם ולבשל.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם פסטה קצרה |
1 כוס שעועית לבנה, מושרית ללילה |
1 כוס שעועית שחורה, מושרית ללילה |
1 כוס שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לפיסות (ניתן להשתמש גם בשעועית קפואה) |
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות |
1/2 צרור פטרוזיליה |
מלח ופלפל |
1/2 כוס שמן זית |
1/3 כוס מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- מבשלים את השעועית הלבנה והשחורה בסיר מים גדול גדול (ללא מלח) במשך כשעה עד לריכוך. ניתן לבשל את שני סוגי השעועית יחד. מסננים ומצננים.
- מבשלים את השעועית הירוקה - מכניסים את השעועית לסיר עם מים רותחים וכפית מלח למשך דקה. מסננים, ומצננים מיד במי קרח על מנת לשמור על צבעה הרענן של השעועית.
- מבשלים ומצננים את הפסטה על פי הטיפים לעיל.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט עם שמן הזית, מיץ לימון, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
- גם הפסטה וגם השעועית סופחות היטב את טעמי הפסטה. לכן, מומלץ לתת לסלט לעמוד זמן מה לפני ההגשה. כמה זמן? כמה שיש: מחצי שעה ועד כמה שעות במקרר.
|
חזרה |