שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפל קלוי באורגנו ובלסמי / מרב ברזילי

איך קולים פלפלים?

בוחרים באחת משתי הדרכים הבאות:

בתנור: מסדרים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחימים מכל הצדדים (מסובבים אותם מדי פעם כך שכל צד יהיה חשוף לחום).

בכיריים: מדליקים להבה גלויה וצולים עליה פלפל אחר פלפל עד שהם משחימים.


חומרים
3 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
3 פלפלים צהובים קלויים וקלופים
2 שיני שום
4 גבעולי אורגנו טרי
כפית זעתר יבש
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי משובח
אופן ההכנה
  1. פורסים את הפלפלים הקלויים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
  2. מתבלים במלח, שמן זית, חומץ בלסמי, אורגנו טרי וזעתר יבש.
  3. פורסים את שיני השום ומוסיפים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. אם מוסיפים לפלפלים עוד חצי כוס שמן זית ניתן לשמור במקרר עד שבועיים.

 

חזרה