פלפל קלוי באורגנו ובלסמי
/ מרב ברזילי
איך קולים פלפלים?
בוחרים באחת משתי הדרכים הבאות:
בתנור: מסדרים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחימים מכל הצדדים (מסובבים אותם מדי פעם כך שכל צד יהיה חשוף לחום).
בכיריים: מדליקים להבה גלויה וצולים עליה פלפל אחר פלפל עד שהם משחימים.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
3 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים |
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים |
3 פלפלים צהובים קלויים וקלופים |
2 שיני שום |
4 גבעולי אורגנו טרי |
כפית זעתר יבש |
כפית מלח גס |
2 כפות שמן זית |
2 כפות חומץ בלסמי משובח |
אופן ההכנה |
- פורסים את הפלפלים הקלויים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
- מתבלים במלח, שמן זית, חומץ בלסמי, אורגנו טרי וזעתר יבש.
- פורסים את שיני השום ומוסיפים. טועמים ומתקנים תיבול.
- אם מוסיפים לפלפלים עוד חצי כוס שמן זית ניתן לשמור במקרר עד שבועיים.
|
חזרה |