|
|
|
|
המבורגר טונה
/ איילת הירשמן
|
חומרים (4 מנות)
|
600 גרם טונה משומרת, מסוננת מהשמן |
עלים בלבד מ-2 גבעולי נענע, קצוצים |
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק |
מיץ מ-1 לימון |
1 כפית שמן שומשום |
מלח, פלפל שחור |
לטיגון: שמן זית או שמן קנולה |
אפשרות חריפה: 1/2 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים הפנימיים, קצוץ דק |
אפשרות: 2 גבעולי כוסברה, קצוצים דק |
להגשה: |
לחמניות המבורגר, חצויות |
פרוסות עגבניות |
עיגולי פלפלים |
פרוסות חסה |
רוטב צ'ילי מתוק |
קטשופ |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי ההמבורגר, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 קציצות גדולות ושטוחות ומאחסנים שעה לפחות (עד יום) במקרר, כדי שיתייצבו.
- הטיגון: מחממים את השמן במחבת, מניחים את הקציצות ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
- ההגשה: מורחים את הלחמניות בקטשופ, ואם רוצים גם ברוטב צ'ילי מתוק, ומסדרים על חצי מהחצאים עגבניות, פלפלים, חמוצים וחסה. מוסיפים את ההמבורגר, סוגרים ומגישים מיד.
| חזרה | | |