שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

המבורגר טונה / איילת הירשמן


חומרים (4 מנות)
600 גרם טונה משומרת, מסוננת מהשמן
עלים בלבד מ-2 גבעולי נענע, קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
מיץ מ-1 לימון
1 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל שחור
לטיגון: שמן זית או שמן קנולה
אפשרות חריפה: 1/2 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים הפנימיים, קצוץ דק
אפשרות: 2 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
להגשה:
לחמניות המבורגר, חצויות
פרוסות עגבניות
עיגולי פלפלים
פרוסות חסה
רוטב צ'ילי מתוק
קטשופ
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי ההמבורגר, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 קציצות גדולות ושטוחות ומאחסנים שעה לפחות (עד יום) במקרר, כדי שיתייצבו.
  2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, מניחים את הקציצות ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
  3. ההגשה: מורחים את הלחמניות בקטשופ, ואם רוצים גם ברוטב צ'ילי מתוק, ומסדרים על חצי מהחצאים עגבניות, פלפלים, חמוצים וחסה. מוסיפים את ההמבורגר, סוגרים ומגישים מיד.

חזרה