שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פנקוטה / "אורנה ואלה - ספר המתכונים",

פנקוטה שמנתית מאוד ועשירה, פשוט מדהימה. שימו לב לכך שיש להתחיל בהכנה מבעוד יום. חשוב לדייק בכמות המים שמערבבים עם אבקת הג'לטין. אם אין לכם כלי מדידה לנוזלים, אפשר למדוד בבקבוק של תינוק, במידה ויש. במקום אמרטו ניתן להשתמש בברנדי או בכל ליקר לטעמכם.


חומרים (-1 מנות)
750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה 32% שומן
70 גרם (כ-1/3 כוס) סוכר
תוכן מקל וניל או כפית משחת וניל
1 שקיק (14 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
אופן ההכנה
  1. מניחים שמנת מתוקה, סוכר ותוכן מקל וניל או משחת וניל בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים עד להמסת הסוכר.
  2. כשהשמנת מתחילה להעלות אדים, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתשמור על סף רתיחה (מבלי שהשמנת תרתח) ומבשלים כך במשך 15 דקות תוך ערבוב אקראי בכף עץ. מסירים מן האש.
  3. בזמן שהשמנת מתבשלת מניחים אבקת ג'לטין בכוס או קערית ויוצקים 70 מ"ל (4 ו-1/2 כפות) מים קרים/מים בטמפ' החדר. ממתינים כ-10 דקות (מערבבים אקראית) עד שכל המים נספגים באבקה ומתקבל ג'לי.
  4. מייד עם הסרת השמנת מן האש מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת (בבת אחת) וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד שכל הג'לטין נמס בשמנת.
  5. מניחים מסננת מעל קערה ומסננים את תערובת השמנת לקערה.
  6. מוסיפים ליקר אמרטו ומערבבים.
  7. יוצקים לקעריות/כוסות הגשה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
  8. מגישים כך, או בלוויית תוספת מבין המוצעות לעיל/הקולי המופיעים בהמשך.

חזרה