שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ממרח פלפלים קלויים / מרב ברזילי

איך קולים פלפלים?

בוחרים באחת משתי הדרכים הבאות:

בתנור: מסדרים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחימים מכל הצדדים (מסובבים אותם מדי פעם כך שכל צד יהיה חשוף לחום).

בכיריים: מדליקים להבה גלויה וצולים עליה פלפל אחר פלפל עד שהם משחימים.

איך מקלפים פלפלים קלויים?

אחרי שהפלפלים מוכנים, מעבירים אותם לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד לצינון - לפחות לחצי שעה. מסירים את הניילון הנצמד ומקלפים (בקלות!) את קליפת הפלפלים הדקה.


חומרים
10 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ומנוקים מגרעינים
5 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
10 עלי נענע
1/2 כפית מלח
50 גרם צנוברים
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן הזית.
  2. תוך כדי טחינה מזלפים את שמן הזית באטיות, עד שמתקבל מרקם אחיד.

חזרה