שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלאפל בתנור / פיליס גלזר

מתכון ששינה את דעתי על סיכויי ההצלחה של פלאפל בתנור: הוא מניב כדורים יציבים ונהדרים, שנחטפים מהתבנית בעודם חמים. שימו לב: הפלאפל יהיה יציב יותר אם משתמשים בביצה, ועדין יותר אם משתמשים בתערובת הפשתן. לשיקולכם.


חומרים (15 יחידות)
1 ביצה או 2 כפות זרעי פשתן טחונים ומעורבבים עם 3 כפות מים
1.5 כוסות גרגרי חומוס, מבושלים עד ריכוך
2-3 בצלי שאלוט או 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס קמח חומוס
1 כף כמון
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית מלח ים גס
1/4-1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 גזר מגורר
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה
1/2 כוס פירורי לחם מכוסמין או לחם מלא (קנויים או ביתיים, טחונים דק)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה גדולה של התנור. אם משתמשים בזרעי הפשתן, מערבבים אותם עם המים ומניחים בצד ל-15 דקות.
  2. מניחים את פולי החומוס בקערה ומכסים במים. משפשפים את הפולים בין הידיים כדי להיפטר מהקליפות. חוזרים על הפעולה עם מים נקיים, עד לסילוק כמעט כל הקליפות.
  3. טוחנים את פולי החומוס במעבד מזון. מוסיפים את תערובת הפשתן ואת כל שאר החומרים, חוץ מפירורי הלחם. מעבדים לתערובת אחידה ולא דביקה. מדי פעם עוצרים את פעולת המכשיר ומנקים עם מרית את הדפנות. אם התערובת דביקה, מוסיפים 1-2 כפות קמח חומוס. \

  4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כ-15 כדורים. מגלגלים אותם בפירורי הלחם. אם רוצים, משטחים אותם מעט.

  5. מניחים בתבנית האפייה ואופים בתנור החם כ-25-30 דקות. הופכים את הכדורים כעבור מחצית זמן האפייה. הכדורים מוכנים כשהם זהובים.

 

טיפ: אפשר להכין מראש את כדורי הפלאפל, לצנן בטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה אטומה היטב במקפיא. כשרוצים לחמם אותם, מכניסים ישר לטוסטר אובן.

 

 

חזרה