|
|
|
|
עוגת תפוחי אדמה ובטטה
/ אלרן גולדשטיין
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג תפוחי אדמה |
1 ק"ג בטטה |
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול 10% |
מלח, לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- פורסים לפרוסות דקות את תפוחי האדמה והבטטה ומשטחים בכלי פיירקס עמוק שכבות של תפוחי אדמה והבטטה בצורת שתי וערב כשבין השכבות מושחים, בעזרת מברשת, שכבה דקה של שמנת ומתבלים במעט מלח. ממשיכים כך לבנות ולמרוח שמנת עד שמגיעים לכ-7 שכבות .
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 10 דקות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לבשל עוד כ- 25-30 דקות או עד אשר ננעץ סכין במרכז בקלות ותפוחי האדמה והבטטות התבשלו והפכו לרכים למגע.
- אפשר מיד להגיש או לקרר לילה במקרר ולמחרת לחתוך לריבועים או לכול צורה אהובה אחרת.
| חזרה | | |